Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Oppgradere eller erstatte: Er nyere og raskere alltid bedre?

Del

De nyeste utviklingene innen SATA-teknologi

For å forklare det pågående behovet for SATA-lagring, må vi først få elefanten kalt NVMe ut av rommet.

  <i>Foto:  Cecilie_Arcurs</i>
  Foto:  Cecilie_Arcurs

NVMe-teknologi står for Non-Volatile Memory express, og er den nyeste kommunikasjonsprotokollen, som er utviklet for å optimere ytelsesevnen til NAND Flash-lagring. NVMe er designet for SSD-er som bruker PCIe-grensesnittet, og som tilbyr høyere båndbredde og hastighet enn SATA-grensesnittet. For å bruke teknologien må imidlertid verten og serveren kunne håndtere denne kommunikasjonsprotokollen, og det kan være nødvendig med spesifikk maskinvare som bakplan, kabel og HBA/RAID-kontroller. Noe som innebærer høyere investeringer for bedrifter, enten det gjelder servere eller lagringsundersystemer.

I den nærmeste tiden vil flertallet av bedrifter forplikte seg til å investere i en overgang til NVMe-teknologi. Imidlertid kan den nåværende timingen kanskje ikke være i tråd med deres behov, noe som kan føre til investeringer i systemer som kanskje ikke gir de samme fordelene som de ville gjort for et selskap som fullt ut utnytter fordelene med NVMe. Derfor er det viktig å grundig vurdere operative krav, og utarbeide en plan som maksimerer avkastningen.

Mange selskaper har en maskinvare-levetidssyklus designet for å vare i minst tre år. Når disse systemene når slutten av sin livssyklus, har du gjerne to alternativer: oppgrader eller kjøp ny. Før pandemien og energikrisen var beslutningen enkel for selskaper -  kjøpe ny maskinvare. Nå er kostnadsbevisstheten og miljøhensynet blitt mye viktigere. Krever alle disse systemene virkelig utskifting?

For de fleste vil en SSD-oppgradering være tilstrekkelig for å gi nytt liv til systemene for de neste årene, og ettersom de fleste av disse systemene fortsatt vil være basert på SATA, vil SATA definitivt være her en stund til.

Bli kjent med Kingston »

Fordeler med å oppgradere systemet ditt

  <i>Foto:  Gorodenkoff</i>
  Foto:  Gorodenkoff

Hos Kingston Technology har støtte for oppgraderinger alltid vært en del av vårt DNA, og det starter med minne og lagring for eldre PC-er og servere. Den viktigste fordelen er å forlenge levetiden til eksisterende systemer for økt investeringssikkerhet, noe som betyr at avkastningen på investeringen (ROI) øker, og total kostnad for eierskap (TCO) reduseres.

Å oppgradere systemet ditt gir også mening fra et fremtidsperspektiv, slik at du føler at du permanent investerer i IT-infrastrukturen din for å ha systemene klare for den neste uforutsette situasjonen. Hjemmekontor er et godt eksempel på dette: Mange selskaper, inkludert Kingston, har måttet investere i sikkerhetsverktøy som nå kjører permanent i bakgrunnen. Disse kravene og den ekstra belastningen på serveren har ikke vært forutsett i planleggings- og innkjøpsfasen til bedriftene. Med en SSD-oppgradering er bedriftens enheter oppdaterte uten behov for nye innkjøp.

Hvor skal du begynne når du bestemmer deg for å oppgradere?

 
 

Én tilnærming er å fjerne mekaniske HDD-er og erstatte dem med SATA SSD-er, som nå har langt mer konkurransedyktige priser. Den umiddelbare effekten vil være forbedret ytelse, med rask oppstart av systemet, og kortere lastetider for applikasjoner. Hvis budsjettene tillater det, vil en overgang til den nyeste generasjonen SSD-er (PCIe NVMe) garantere enda bedre ytelse.

Imidlertid opererer mange organisasjoner fortsatt utelukkende med tradisjonelle harddisker eller en kombinasjon av HDD-er og SSD-er. Derfor kan det å oppgradere systemet med SATA SSD-er være det mest passende alternativet, da 2,5" SATA SSD-er passer i 2,5" HDD-spor i eldre maskinvaregenerasjoner, noe som gjør oppgraderingen enkel. Faktisk viser en nylig Twitter-avstemning gjennomført av Kingston Technology, at 51,5 prosent av velgerne mener at en SSD kan erstattes på 3-5 minutter.

I tillegg er noen av dagens SATA datasenter-SSD-er, som Kingston Technology DC600M, designet for applikasjoner med blandet bruk, og sikrer at både lese- og skrivehastigheten er høy. På den måten trenger du ikke å måtte velge mellom den ene eller den andre. Den gir også høyere holdbarhet over et bredt spekter av arbeidsbelastninger, samtidig som de strenge kravene til ytelse opprettholdes. Oppsummert er den designet for tjenestetilbydere som kjører et bredt spekter av kundeapplikasjoner – kanskje som deg?

Les mer om Kingston DC600M »