Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Det er livsviktig å sikkerhetskopiere data. Denne løsningen gjør det enkelt

Del

I vårt datadrevne samfunn er det å ta vare på dataene, og sikre dem forsvarlig, noe av det mest essensielle for en bedrift. For mange organisasjoner er verdien av data så stor, at uten sikker tilgang på data er denne organisasjonen eller bedriften lite verdt.

Og derfor er en velfungerende og fleksibel løsning for sikkerhetskopiering en svært viktig investering for alle som er håndterer mye data.

Ikke minst er det viktig å velge en løsning fra en produsent som har en bakgrunn og en historikk som er til å stole på, og som er godt integrert med andre funksjoner i datasenteret. Et godt eksempel på en slik løsning er IBM Spectrum Protect Plus.

TheBplan og Pedab har samarbeidet tett om å levere slike løsninger gjennom mange år. Begge selskapene kjenner markedet godt, og bruker erfaringene sine når de jobber mot kunder.

1. Hva er IBM Protect Plus?

 
 

– IBM leverer en sikkerhetskopieringsløsning som heter Spectrum Protect Plus, som er godt egnet til sikkerhetskopiering av alle typer data. Det er spesielt tilpasset virtuelle miljøer som VMware og Hyper-V, i tillegg til sikkerhetskopiering av containere via OpenShift og Kubernetes, sier Tore Thon, som leder infrastrukturdivisjonen i Pedab Norway AS, og som har god erfaring med plattformen.

Det er derfor et veldig naturlig valg for alle som har valgt å virtualisere sine servere.

Løsningen kan installeres på både kundenes eget datasenter eller på en skyplattform. Protect Plus kan også replikere mellom kundenes datasenter og en leid plattform i skyen.

2. Hvem passer det for?

IBM Spectrum Protect Plus er for alle bedrifter, organisasjoner, offentlige og private aktører som lagrer data, og ønsker å sikkerhetskopiere dataene. Kunder som velger Protect Plus har gjerne behov for integrering av mange ulike programmer og datakilder, enten det er databaser, filservere, bilder og andre typer data.

– Løsningen skalerer fra noen TB til mange PB, og passer like bra for de som har noen få servere til de som har veldig mange virtuelle og fysiske servere. Det er i praksis ingen begrensninger i antall servere som kan sikkerhetskopieres. Verken oppover eller nedover, sier Tore Thon.

Han viser til at typiske installasjoner av Protect Plus er datasentre med VMware eller Hyper-V-virtualisering, med alt fra 4-5 servere, til flere tusen virtuelle servere i de store datasentrene.

– Protect Plus passer glimrende for kunder som ønsker en type sikkerhetskopiering både for virtuelle og fysiske servere. Ikke minst er Protect Plus en god løsning for kunder som har en kombinasjon av egne servere og leid kapasitet i skyen.

3. Unike fordeler med Protect Plus

 
 

Det er flere spesifikke fordeler med Protect Plus-løsningen som gjør at den skiller seg fra andre sikkerhetspakker:

– For det første er Spectrum Protect Plus fullverdig integrert og tilpasset containere med OpenShift og Kubernetes, forteller Tore Thon.

I en verden med hybride skyløsninger er det viktig å fremheve at Spectrum Protect Plus har sømløst grensesnitt for skyplattform og lokale servere. Det er rett og slett samme implementering, uavhengig av fysisk eller virtuell server, og uavhengig av fysisk plassering av server.

– En annen viktig fordel er funksjonaliteten for globalt søk. Det er ett søk på tvers av all informasjon av sikkerhetskopierte data. Det søkes over hele servermiljøet ditt – både for VM-er, filer, bilder, objekter eller databaser, forteller han.

Spectrum Protect Plus har også et grafisk grensesnitt for alle funksjoner i verktøyet. Det betyr at det er de samme menyer og funksjoner i samme grensesnitt, og at brukerne har ett sted å logge seg inn.

Det at all funksjonalitet ligger i samme grensesnitt gjør implementeringen meget effektiv.

4. Hvilke trender ser man i markedet på sikkerhetskopiering og backup?

 
 

– Den helt klare trenden er kombinasjonen i bruk av skyløsninger og løsninger som kjører på eget utstyr – såkalt on-premise. Kravene til tilgjengelighet og oppetid øker, og det stilles større og større krav til lynrask gjenoppretting etter feil. Videre ser vi også en svært økende bruk av Containerbaserte løsninger med for eksempel OpenShift og Kubernetes, sier Thomas Rekdal, Key Account Manager i TheBplan, som leverer løsningene.

Utfordringen er at hackere dessverre viser større og større kreativitet når det gjelder å låse sensitiv data, for så å kreve løsepenger. Dette skaper nye sikkerhetsbehov, som for eksempel for Air Gap-nettverk som er frakoblet omverdenen. Det er et av de nyeste buzz-ordene i bransjen.

Det å ta høyde for, og ha en aksjonsplan for ukjente hendelser, blir et stadig viktigere parameter i oppsett og bruk av sikkerhetskopiering.

5. Hvordan sikre vellykket implementering?

Ingen produkter er bedre enn hvor godt de er implementert i organisasjonen.

– Det beste rådet vi kan gi til kunder som skal installere et trygt system for sikkerhetskopiering, er å velge en partner de stoler på. En partner som har erfaring fra tilsvarende oppdrag, og som forstår problemstillingene dere som kunde står overfor. Det er en grunn til at vi jobber tett med TheBplan.

Samtidig er det viktig å velge riktig produkt fra en produsent man kan stole på.

– Det er essensielt å velge et produkt fra en produsent som gir deg trygghet for support og videreutvikling av produktet,  som sikrer at din installasjon alltid er moderne, og kan håndtere nye trusselsituasjoner og nye krav til sikkerhetskopiene dine. Det handler om tillit, troverdighet og et godt samarbeid med din IT-partner.

Spectrum Protect Plus leveres av IBM - en solid aktør som har lang historikk, som har drevet med sikkerhetskopiering på mange plattformer i mer enn hundre år. Dermed skal alle brukere være garantert en velfungerende og sikker løsning, avslutter Tore Thon.

Lær mer om hva TheBplan leverer!