Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Det er ikke bare å sette opp et webkamera. Slik kan videomøter gjøres bedre enn noensinne 

Terje Olsen i Cisco har gode tips til hvordan videokonferanser kan gjøres smertefrie
Terje Olsen i Cisco har gode tips til hvordan videokonferanser kan gjøres smertefrie Foto: Sven-Erik Knoff
Del

Mange virksomheter undervurderer viktigheten av godt teknisk utstyr til videomøter, mener Terje Olsen i Cisco.

– Det sløses bort altfor mye tid på grunn av teknologisk plunder i videomøter. Det er lett å si at det er deltagernes feil, men det kan du ikke skylde på. Utstyret må være enkelt å bruke og gi god kvalitet på møteopplevelsen, sier Terje Olsen, salgssjef for samhandlingsløsninger i Cisco Norge.

Han har jobbet med samhandlingsteknologi og videokonferanse i over 15 år. De siste årene har tjenestene og det teknologiske utstyret utviklet seg i rekordfart. Likevel er det sjelden at videomøter går helt knirkefritt.

Kostbar sløsing med tid

Det kan fort bli dyrt og lite bærekraftig å velge feil utstyr, som må byttes ut etter kort tid, sier Terje Olsen.
Det kan fort bli dyrt og lite bærekraftig å velge feil utstyr, som må byttes ut etter kort tid, sier Terje Olsen.

Du har garantert hørt disse utsagnene:

«Hører dere meg nå?»

«Ser dere presentasjonen min?»

«Du er på mute …»

– Det sies at det tar mellom fem og ti minutter før et videomøte kommer ordentlig i gang. Ofte er dette på grunn av teknisk krøll, eller at den ansatte ikke forstår hvordan hen kobler seg på, sier Olsen.

– Finner du frem kalkulatoren, er det lett å regne seg frem til hva denne dødtiden kan koste for virksomheten din. Det kan fort bli dyrt og lite bærekraftig å velge feil utstyr, som må byttes ut etter kort tid, sier han.

Slik gir du dine ansatte problemfrie videomøter »

Det skal bare virke

Men hvorfor er det sånn, når teknologien har kommet så langt?

– Det er rett og slett for lite kunnskap på dette området blant mange virksomheter. Mange tror det bare er å sette opp et lite webkamera, og så vipps har man et videokonferanserom. Men det fungerer som regel dårlig, sier han.

Du skal kunne gå inn i et møterom, trykke på en grønn knapp og være i gang. Det skal bare virke.

Terje Olsen, Cisco Norge

Mange virksomheter tar nå kontakt fordi de innser at det de har installert før og under pandemien, ikke holder mål. Tall fra Cisco viser at ni av ti møter har digitale deltagere i dag.

– Det er viktig å tenke helhet og kvalitet. Du skal kunne gå inn i et møterom, trykke på en grønn knapp og være i gang. Opplevelsen må være god og lik fra gang til gang, og fra møterom til møterom. Ansatte skal slippe å tenke på hvilken møteplattform som er i bruk, om denne støtter antall deltakere i møtet eller om den har alle nødvendige funksjoner. Det skal bare virke, sier Olsen.

Terje Olsen, salgssjef for samhandlingsløsninger i Cisco Norge.
Terje Olsen, salgssjef for samhandlingsløsninger i Cisco Norge.

Dette er fagkunnskap, understreker han. Har du ikke denne kompetansen internt i virksomheten, vil du få stort utbytte av å samarbeide med aktører som er eksperter på møteromsløsninger. 

– Det er dette vi jobber sammen med Atea om hver dag. Å skape gode løsninger, tilpasset hver virksomhet og hvert enkelt møterom. Mer intuitive, stabile og gode løsninger kan bidra til en mer effektiv arbeidshverdag for dine ansatte, noe som vil gjøre bedriften mer produktiv og lønnsom, sier Olsen.

– Ambisjonen vår er at det skal være like bra – om ikke bedre – å delta i møter digitalt. For de ansatte skal det oppleves enkelt. Automatiserte kamera, mikrofoner og teknikk skal bare fungere, avslutter han.

Les mer i guiden om den gode, digitale arbeidsplassen »

Vis mer
 
 

Les flere artikler fra Atea