Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Dette er ordet du må lære deg i 2019 — og her lærer du det

Bridging business & IT Festival 2019 arrangeres på SALT, som ligger langs havnepromenaden mellom Operaen og Vippetangen i Oslo.
Bridging business & IT Festival 2019 arrangeres på SALT, som ligger langs havnepromenaden mellom Operaen og Vippetangen i Oslo.
Del

«Low-code» er et av de nye buzz-ordene innen utvikling. Et av de ledende programvareselskapene i denne bransjen, og det eneste i Norge, er Neptune Software.

En annerledes dag med tech

Bli med på Bridging Business & IT Festival den 13. juni!

Mer om festivalen

Den 13. juni arrangerer de festival i Oslo, der du kan lære hvordan deres lavterskelplattform kan redusere utviklingstiden for applikasjoner.

Til festivalen kommer navn som Johnson & Johnson, Vattenfall og Whirlpool for å fortelle hvordan de har brukt Neptune DX til å forene fragmenterte datasystemer i ett felles brukergrensesnitt.

Festivalen er gratis, og arrangeres midt i Oslo, det vil si på SALT Art & Music, 5 minutters gange fra Oslo S langs havnepromenaden i retning Vippetangen. Her kan du nyte sjøluft, førsteklasses utsikt mot Operaen og nye Munchmuseet, bevertning fra food trucks, DJ og selvfølgelig spennende foredrag.

Forener datakaoset

— Jeg pleier å bruke oss selv i Neptune som eksempel. Vi bruker Salesforce som CRM, Xledger på ERP, og et egenutviklet system til å håndtere lisensene våre, sier Andreas Grydeland Sulejewski, CEO i Neptune Software.

Andreas Grydeland Sulejewski er CEO i Neptune Software. Her fra fjorårets festival.
Andreas Grydeland Sulejewski er CEO i Neptune Software. Her fra fjorårets festival.

Slike systemer kan enkelt forenes i én applikasjon med Neptune DX. Det er et lavterskelverktøy som forkorter utviklingstiden med 60-80% i ren kodetid, og sørger for å sy de relevante systemene sammen i en overordnet applikasjon med et tilpasset brukergrensesnitt.

Grydeland Sulejewski forklarer videre:

— Når jeg tar opp et kundekort, henter applikasjonen kundedata fra CRM, jeg får vite om kunden har betalt regningene sine ved at applikasjonen henter data fra ERP, og jeg får se lisenssatusen ved at applikasjonen henter data fra lisensdatabasen. Slike løsninger syr du enkelt sammen med vår utviklingsplattform.

Noen av Neptunes kunder har mange flere systemer, kanskje flere hundre. For brukerne kan det være krevende å forholde seg til mange innlogginger og mange forskjellige systemer. For IT-avdelingen kan det være krevende å håndtere alle systemene, og å hanskes med integreringsutfordringer der systemene kan ha forskjellig kodespråk og forskjellig UI.

Festivalen arrangeres på SALT Art & Music, med utsikt mot Operaen og nye Munchmuseet.
Festivalen arrangeres på SALT Art & Music, med utsikt mot Operaen og nye Munchmuseet.

Den tradisjonelle måten å løse det på er å sette ned et team av utviklere som sitter og utvikler for hver sin silo og prøver og integrere mot de andre på best mulig måte. Det kan være tidkrevende, og ofte må man ha utviklere på heltid som bare sitter og bug-fikser løsningen etterpå.

—Vi har kundeeksempler på at de hadde 3-4 konsulenter inne på heltid bare for å sitte og vedlikeholde appene og fikse bugs, mens de kun trenger én utvikler til å vedlikeholde og oppdatere appene etter de flyttet dem inn på vår plattform, sier Grydeland Sulejewski.

Kjører på smartbriller

Markedet for såkalte low-code-utviklingsplattformer er i en voldsom utvikling, og i Norge er Neptune Software den eneste tilbyderen. De har 520 kunder over hele verden, med navn som Volvo, Hitachi Rail Europe, Vattenfall, Fonterra, Whirlpool og Vodafone på kundelisten.

Infraserv Höchst kommer for å fortelle hvordan de har brukt Neptune DX til stemmestyrte apper som kjører på smartbriller.
Infraserv Höchst kommer for å fortelle hvordan de har brukt Neptune DX til stemmestyrte apper som kjører på smartbriller.

Flere av dem kommer til festivalen for å fortelle hvordan de har brukt Neptune DX til å forene systemer som i utgangspunktet slett ikke er kompatible.

Fra Tyskland kommer Infraserv Höchst, en stor operatør og tjenesteleverandør innen kjemisk og farmasøytisk industri. De startet med innsikt om at mobile løsninger ville være lønnsomt for selv den minste prosess, og lagde ved hjelp av Neptune en felles løsning for alle enheter og alle operativsystemer.

— På festivalen vil de vise hvordan de tok Neptune Apps på mobil og nettbrett ett skritt videre, og lagde apper som kjører på smartbriller. Brillene er stemmestyrt, noe som gjør fabrikkarbeiderne i stand til å jobbe med hendene frie. De ser systemet, som ellers ville ha vært i et nettleservindu, rett på brilleglasset og kan styre det hele med enkle talekommandoer, forteller Claudia Freudberg, som er markedssjef i Neptune Software Tyskland.

Aravinda Boyapati kommer for å fortelle hvordan Johnson & Johnson har sydd sammen mange forskjellige systemer med Neptune DX.
Aravinda Boyapati kommer for å fortelle hvordan Johnson & Johnson har sydd sammen mange forskjellige systemer med Neptune DX.

Du vil også møte Johnson & Johnson, som brukte Neptune DX til å forene hele sitt IT-økosystem.

— De har laget flere applikasjoner som er koblet til forskjellige systemer. De har løst komplisert forretningsflyt med denne utviklingsplattformen. De har også laget en Enterprise Virtual Assistant, en chatbot-applikasjon, som viser at Netpune DX kan forene alle backend-løsninger og muliggjøre integrasjon med det siste innen AI-teknologi, sier Martin Beringer, som er CEO i Neptune Software North America.

 

Starten på en digitaliseringsreise

— Mange av våre kunder bruker Neptune DX for å spare penger gjennom å optimalisere og digitalisere en prosess, slik at de kan effektivisere den og gjøre den raskere og bedre, sier Grydeland Sulejewski.

Festivalen på SALT blir et annerledes tech-arrangement, lover Neptune Software.
Festivalen på SALT blir et annerledes tech-arrangement, lover Neptune Software.

Men dette kan også være starten på en prosess der kunden i neste omgang tar i bruk maskinlæring, AI og blockchain-teknologi for å oppnå en forretningsmessig fordel eller konkurransefortrinn. Det er litt av bakgrunnen for at årets festival fått navnet «Bridging Business and IT Festival 2019».

— Slik kan Neptune DX bli starten på en digitaliseringsreise, der vi løser en utfordring i dag, men samtidig har en plattform som er framtidsrettet med tanke på å ta i bruk ny teknologi i morgen, sier Grydeland Sulejewski.

Bridging Business & IT Festival 2019 samler deltakere fra hele verden, og er en ypperlig anledning til å treffe bransjefolk og diskutere low-code-applikasjonsutvikling. Sett av datoen 13. juni allerede nå. Arrangementet starter kl 09:30. Påmelding er gratis.