BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google satser stort på «magi»

Investerer i ny form for grensesnitt.

Dette bildet bruker Magic Leap til å illustrere teknologien sin.
Dette bildet bruker Magic Leap til å illustrere teknologien sin. Bilde: Magic Leap
22. okt. 2014 - 13:12

Google, og flere investorer, har satset massive 3,5 milliarder kroner på et nytt firma som lager et produkt veldig få kjenner til. Det er relativt uvanlig, og blant de største teknologirelaterte investeringene i USA på svært lenge.

Hva er produktet? Det heter Magic Leap, og konseptet er nye typer grensesnitt som blander virkelighet og virtuelle objekter. Det konkrete produktet som er under utvikling er formet som briller, og disse brillene viser 3D-objekter for brukeren, og integrerer disse i det virkelige miljøet rundt. Ideelt skal teknologien lure brukeren til å tro at de animerte objektene er en del av virkeligheten.

Selskapet Magic Leap ble startet av Rony Abovitz, som har tidligere jobbet med roboter til medisinsk bruk. Det ble startet for fire år siden og baserer seg i Florida, men lite er kjent om hva de jobber med ellers. Abovitz er ikke villig til å fortelle mye om Magic Leap, bortsett fra de grunnleggende konseptene.

Det er imidlertid ingen tvil at Magic Leap kan ha potensiale. Blant bruksområdene er nye måter å se underholdning på, enten det er film eller spill, men også nye interaksjoner mellom leger og pasienter eller avanserte kommunikasjonsmetoder der du kan snakke med en venn som tilsynelatende befinner seg i samme rom, mens han egentlig er langt unna.

Abovitz mener også at hans løsning ikke gjør brukerne bilsyke eller får dem til å føle seg uvel på andre måter. Han ser for seg flere interaksjonsmetoder på sikt, som berøring.

Det store målet er å gjøre Magic Leap til et helt nytt grensesnitt, som kan erstatte tradisjonelle skjermer for smartmobiler eller PC.

Investeringen fra Google og andre vil brukes på nyansettelser og forberede produksjon. Det er oppsiktsvekkende at Google selv investerer disse pengene, ikke deres underavdelinger Google Capital eller Google Ventures, og sjefen for Android og Chrome, Sundar Pinchai, vil sitte i styret hos Magic Leap. Det tyder på at Google tar selskapet svært seriøst, samtidig som de jobber med sin egen brilleteknologi, altså Google Glass. Disse skal imidlertid ikke overlappe.

Mange andre ønsker å gjøre underholdning mer personlig og kroppsnær: Facebook kjøpte Oculus Rift tidligere i år, og deres avanserte VR-headsett har fått svært mye oppmerksomhet. Sony jobber med sin PlayStation-sentriske Project Morpheus. Det lille vi hører om Magic Leap virker også veldig interessant, og har også fristet noen filmskapere. Richard Taylor, som har vært med og grunnlagt spesialeffektselskapet Weta Workshop, sitter også i styret til Magic Leap. Thomas Tull, sjefen for filmselskapet Legendary Pictures, planlegger å jobbe med dem. Tull sier at teknologien må bli sett for å bli trodd, og at han ikke klarte å slutte å smile da han testet den.

Det er foreløpig uvisst når vi vil se konkrete eksempler på hvordan Magic Leap fungerer.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.