Microsoft måtte fjerne falske apper

Google-tilbudet til Windows Phone var bløff.

LURERI: Microsoft har fjernet en serie apper som utga seg for å være fra Google. Sistnevntes interesse for Windows Phone-plattformen har så langt vært ganske avmålt.
LURERI: Microsoft har fjernet en serie apper som utga seg for å være fra Google. Sistnevntes interesse for Windows Phone-plattformen har så langt vært ganske avmålt.
31. mars 2014 - 08:59

Microsoft måtte fredag fjerne seks falske Google-apper fra Windows Phone Store, da det ble påvist at utgiveren slett ikke var Google.

Det omfatter «Hangouts», «Google Voice», «Google Search», «Google+», «Google Maps» og «Gmail - email from Google».

Noen har forsøkt å berike seg ved å selge disse for 1,99 dollar stykket og med Google, Inc som oppgitt leverandør.

I virkeligheten var det ren svindel. Søkegiganten har kun tilgodesett den konkurrerende plattformen med én applikasjon, søkeappen Google. De tar heller ikke betalt for appene sine.

– Utbredt problem

Microsoft må tåle kritikk for å ha latt de falske appene få innpass i sin kurerte distribusjonskanal til Windows Phone.

– Microsoft blir jevnlig kritisert for å ha en lav standard når det gjelder godkjenning av apper. Selv om disse seks appene nå er borte, så finnes det fortsatt mange falske apper til Windows Phone, skriver teknologinettstedet The Next Web.

Det var The Next Web som informerte Microsoft om funnet av fem falske apper, som var utgitt dagen før. Det skal ha tatt seks timer før Microsoft reagerte ved å slette dem. Innen det skjedde dukket det opp en sjette jukse-app.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra