Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

– Vårt sikkerhetsteam er som en Jawbreaker: Et hardt ytre, med flere lag å bryte gjennom

Fra å starte som utvikler i 2006, har Therese Steensen spesialisert seg innenfor sikkerhetsområdet og teamledelse i Accenture, og er dermed en av mange som har gjort karriere i selskapet.
Fra å starte som utvikler i 2006, har Therese Steensen spesialisert seg innenfor sikkerhetsområdet og teamledelse i Accenture, og er dermed en av mange som har gjort karriere i selskapet. Foto: TUM Studio
Del

Hva har sikkerhetsutvikling med godteri og 1970-talls skrekkfilm å gjøre? 

For Senior Security Manager i Accenture, Therese Steensen, spiller teamdynamikken en viktig rolle når det kommer til å løse sikkerhetsutfordringene i et leveranseprosjekt. På prosjektet som Steensen jobber med nå, valgte hvert utviklingsteam et navn som er inspirert av godteri. Sikkerhetsutviklingsteamet valgte da «Jawbreaker» .

Vis mer

– Det er en kjærlighet på pinne, som er veldig hard, og med mange lag, gjerne med forskjellig farge. Sikkerhet er jo lag på lag med sikkerhetsfunksjoner, og den skal være hard å bryte gjennom.

Sikkerhetsteamet har etter hvert spilt videre på «Jawbreaker», og latt seg inspirere av filmen «Jaws» («Haisommer»). Slik har de bygget en kultur på at de er haier. De har en egen hai-hilsen, har en maskot som er en hai, de har hai-logo, og til og med et hai-kostyme som dukker opp på sosiale arrangementer. Hvorfor? Fordi det styrker lagånden og motivasjonen for å jobbe godt sammen.

Vil du jobbe med sikkerhet i Accenture? Se ledige stillinger her

Konsulentmyter for fall

Therese Steensen trodde at konsulentlivet ville bety en masse reiser til ulike oppdrag hele tiden. I virkeligheten handler det mest om å ta trikken eller toget til en fast arbeidsplass hos kunden hun jobber for, fint forenlig med familieliv. <i>Foto:  TUM Studio</i>
Therese Steensen trodde at konsulentlivet ville bety en masse reiser til ulike oppdrag hele tiden. I virkeligheten handler det mest om å ta trikken eller toget til en fast arbeidsplass hos kunden hun jobber for, fint forenlig med familieliv. Foto:  TUM Studio

Myter står for fall, heter det, og for konsulenter i IT-bransjen eksisterer det definitivt en del myter som ikke stemmer. Det erfarte også Steensen da hun som nyutdannet med mastergrad i informatikk begynte i Accenture for 15 år siden.

– Jeg forventet nok at alle gikk med dress og stresskoffert, og at jeg skulle måtte reise hit og dit på oppdrag hele tiden. Men så er det jo ikke slik arbeidshverdagen vår er, sier Steensen.

For i stedet for å reise hit og dit på oppdrag, har karrieren i all hovedsak bestått av lange leveranseprosjekter på flere år. Det er heller ikke slik at myten om konsulenten som en ensom ulv ute hos en kunde stemmer, for på prosjektene som Steensen har vært med på gjennom karrieren, har hun alltid inngått i et av flere team.

– På store leveranseprosjekter er det oftest mange leveranseteam. De teamene består av 5-10 personer hver, som sammen jobber for å levere funksjonalitet til kunden, forteller hun.

Uformell moro får fram det beste

For Steensen er målet at teamene som settes sammen på de ulike prosjektene må ha noe som er unikt, som motiverer og driver hver enkelt.

– Når jeg starter på et nytt leveranseprosjekt, er det utrolig spennende å finne ut hvordan jeg skal få dette teamet til å jobbe sammen, og hvordan det skal skapes en team-identitet.

Uformell moro, slik som hai-identiteten til Jawbreaker, er i følge Steensen helt avgjørende for å for å bygge et team som skal yte sammen.

I Jawbreaker-teamet har vi vår unike kultur, som motiverer og driver oss hver dag, og som gjør at jeg gleder meg til å komme på jobb og møte mine kolleger.

Therese Steensen, Accenture

– I Jawbreaker-teamet har vi vår unike kultur, som motiverer og driver oss hver dag, og som gjør at jeg gleder meg til å komme på jobb og møte mine kolleger.

Dette uformelle aspektet er derfor avgjørende for å bli kjent med hverandre, slik at sikkerhetsteamet i neste omgang kan levere sitt beste og dermed skape eierskap til løsningen som leveres hos kunden. 

«Born and raised in Accenture»

Steensen er en av mange som har gjort Accenture til karrierevei. Hun kom rett fra studentlivet på IFI ved Universitetet i Oslo, og startet som javautvikler i Accenture i 2006. Spesialiseringen mot sikkerhet startet med at hun var på et utviklingsteam som jobbet med utvikling av sikkerhetsarkitekturkomponenter på et stort prosjekt hos NAV.

 – Etter hvert var jeg innom teknisk arkitekturdesign, sikkerhetstesting og etter hvert sikkerhets-teamlead. Sikkerhet ble et spennende kompetanseområde å ha som en rød tråd gjennom karrieren, sammen med teamledelse innen smidig prosjektmetodikk, forteller hun. 

– Jeg synes det er spennende å ha ett fagfelt som jeg kan fordype meg i, og som jeg kan gjøre meg god på. Sikkerhet er en naturlig og viktig del av alle prosjekter, og det å omsette kundens funksjonelle og tekniske behov til gode sikkerhetsløsninger, er spennende.

Vis mer

Hver ansatt i Accenture, uavhengig av karrierenivå, har en såkalt «People lead», en slags karriereveileder, som den ansatte selv kan velge hvem skal være. Slik legger selskapet til rette for at den ansatte alltid har en støttespiller gjennom sin karriere i selskapet, som kan hjelpe med å legge et løp for opplæring, karriereplan og fremtidige roller som vedkommende ønsker å fokusere på. 

Sikkerhetsbakgrunn er ikke avgjørende

Ifølge Steensen er det nettopp alle mulighetene til videre utvikling som gjør Accenture til et unikt sted å jobbe.

– Se bare på meg som startet som en generell javautvikler. Jeg har fått teste ut mange ulike roller og fått hjelp til å finne hva det er som gir meg motivasjon, hva som gjør meg fornøyd og som gir meg lyst til å gå på jobb i dag, 15 år etter at jeg startet. Og for meg er det sikkerhet og teamledelse, der jeg har fått støtte til å utvikle meg.

– En annen grunn til at jeg har vært her så lenge, er alle folkene jeg jobber med. Det er lite hierarki, og ingen spisse albuer. Vi jobber sammen for å levere for kunden, og hjelper hverandre opp og fram.

Derfor er det ikke nødvendigvis noe krav om en formell utdannelse innen sikkerhet for å jobbe med sikkerhet i Accenture.

– Det viktigste er interessen for å jobbe med sikkerhet som sid røde tråd, og ønsket om å utvikle seg selv og dem rundt deg, avslutter Steensen. 

Les flere artikler fra Accenture