0,01 prosent fra tilbudsplikt på Netcom

Tele Danmark og Ameritech har nå 39,99 prosent av Netcom. Får de 40, må de ut med tilbud til øvrige aksjonærer.

Tele Danmark og Ameritech har nå 39,99 prosent av Netcom. Får de 40, må de ut med tilbud til øvrige aksjonærer.

Tele Danmark eier nå sammen med sin amerikanske eier Ameritech 39,99 prosent av aksjene i det norske mobilselskapet NetCom, etter at selskapet siden slutten av september har plukket 0,47 prosent av aksjene i selskapet.

Oppkjøpene kommer samtidig som NetCom-aksjen setter nye omsetningsrekorder, som gjør at hele selskapet nå verdsettes til 15 milliarder kroner etter en all time high notering på 315 kroner på onsdag.

Mye av veksten kommer som en følge av at Tele Danmark har fortsatt oppkjøpene i selskapet. Men nå har Tele Danmark foreløpig nok, ifølge visekonsernsjef i Tele Danmark, Henning Vest. Han sier til TDN at NetCom er et meget interessant selskap som spydspiss inn til Norge, men at selslapet foreløpig ikke har planer om ytterligere oppkjøp.

Tele Danmark kjøpte 10. august Singapore Telecom sin aksjepost i NetCom på i underkant av 20 prosent for 2,7 milliarder kroner, og har siden da kjøpt ytterligere aksjeposter, men i betydelig mindre skala. Selskapet har imidlertid ingen planer om å eie mer enn 40 prosent ennå, noe som ville utløse budplikt på hele selskapet..

Aksjeposten i NetCom betyr at Tele Danmark er en av de aller største aktørene på det norske telemarkedet.

Til toppen