BEDRIFTSTEKNOLOGI

1.2 mill Mac OS 8 solgt

Apple kunne fredag fortelle om rekordsalg av Mac OS 8. Aldri har noe Apple-programvareprodukt solgt så mye på to uker, melder selskapet.

Caspar Lund
11. aug. 1997 - 12:32

Apple Computers to-uker gamle operativsystem - Mac OS 8 - har nådd en milepæl for Apple. Operativsystemet solgte i hele 1,2 millioner kopier på to uker - fire ganger så mye som ventet.

Før Mac OS 8 ble lansert ble deltakerne på en hacker-konferanse enige om å hjelpe et kriserammet Apple. Ved å anbefale deltakerne om ikke å legge ut operativsystemet til gratis tyvkopiering på FTP-servere, håpet initiativtagerne at flere ville kjøpe operativsystemet.

-Vi er utrolig fornøyd til nå med salget, og vi føler at dette reflekterer hvor fornøyde med produktet kundene våre er , sier markedssjef Guerrino De Luca i Apple Computer.

Apple opplever også solid pågang på andre produkter. Flere nøkkelforhandlere melder om økning opp til 30% på maskinvare som følge av Mac OS 8-lanseringen. Operativsystemet har fått god kritikk.

Selv om Apple nekter å gi ut noen detaljer om hva slags inntekter rekordsalget innebærer, er det åpenbart at salget av Mac OS 8, som selges for rundt $99 i USA, gir kjærkomne kroner i en slunken kasse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.