FORBRUKERTEKNOLOGI

1.600 nye IP-telefonikunder i juli

Interessen for IP-telefoni trosser sommervarme og fellesferie. Nye kunder strømmer til som aldri før.

Norske Telio har gjort knallsuksess med bredbåndstelefoni. Bare siden det ble operativt i mars har selskapet kapret 17.000 kunder. Og nye kunder lar seg stadig friste med forhåndsbetalt fastpris og gratis tellerskritt.

I årets mest rolige måned, juli, fikk Telio 1.600 nye kunder. Til sammenligning fikk NextGenTel som er et stort og modent selskap bare 1.000 nye kunder.

– Dette var en god del over forventning tatt i betraktning at juli er feriemåned som normalt er rolig, sier administrerende direktør Rune Strømmen i Telio til digi.no.

Han tror årsaken ligger i at markedet nå har fått øynene opp for bredbåndstelefoni, til tross for frustrasjon blant nye kunder på overgangsordninger ved skifte til ny operatør. I begynnelsen klaget kunder om at det gikk både uker og måneder før det faktiske utstyret var på plass. Nå tillegger Strømmen nettopp «varepraten» mellom kunder som årsaken til veksten.

– Våre kunder forteller venner og bekjente om hvor bra tjenesten er og hva man kan spare ved bredbåndstelefoni. At det i tillegg er enkelt å bestille og ta i bruk tjenesten med leveringstid på en til to uker, bidrar selvfølgelig også positivt, sier Strømmen.

Hos Telio koster det null i oppstart av en samtale og null per minutt. Dette gjelder også når brukeren ringer fastnettet i Sverige og Danmark.

Selv om Telio har fått et solid forsprang, ligger det an til en IP-telefoni krig med nye og aggressive aktører i markedet. digi.no har tidligere omtalt aktører som TeleVoIP og IP24 som begge ble operative med bredbåndstelefoni i august.

    Les også:

Interessen for IP-telefoni sprer seg også til bedriftsmarkedet. Ifølge en undersøkelse gjennomført av JCL Kommunikasjon i mai, vurderer tre av ti store bedrifter å ta i bruk IP-telefoni. 37 prosent av disse planlegger å implementere teknologien i løpet av ett år.

Undersøkelsen omfatter Norges 500 største selskaper, hvorav IT-ansvarlig i 200 av bedriftene er intervjuet per telefon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.