BEDRIFTSTEKNOLOGI

1.600 Telenor-ansatte bytter arbeidsplass

I dag bytter de første 1.600 av Telenors ansatte arbeidsplass fra lokaler rundt om i Oslo til selskapets nye hovedkontor på Fornebu. Selskapet vil gjerne revolusjonere sine ansattes arbeidsmetoder, ved ikke å tilby faste arbeidsplasser, og papirfrie kontorer.

Frode Eriksen
26. nov. 2001 - 09:31

Dermed er første flyttelass til Fornebu i gang, etter at det siste flyttelasset fra den tidligere flyplassen gikk 8. oktober for tre år siden, samtidig som konsernsjef Tormod Hermansen tok sitt første spadetak på tomta, riktignok i en medbrakt grushaug.

Modell av Telenors hovedkontor på Fornebu.
Modell av Telenors hovedkontor på Fornebu.

Første byggetrinn følges av nye, og til sammen 7.500 Telenor-ansatte skal finne sin nye arbeidsplass på Fornebu.

Mandag er det i første rekke ansatte i Telenor Business Solutions, Telenor Forskning og Utvikling og Telenor IDT som pakker snippsekken for å ta bussen til sin nye arbeidsplass, for selv om huset skal romme 7.500 ansatte er det bare parkeringsplasser for 1.600 av dem.

I februar neste år følger 2.000 nye ansatte, mens siste byggetrinn er juli og august neste år. Ferdig blir ikke bygget før i oktober. Da er det også klart for offisiell åpning i november.

Med sitt nye hovedkontor forsøker Telenor å etablere et helt nytt arbeidsmiljø. For nå vil Telenor selv forsøke å ta i bruk noen av de løsningene selskapet forsøker å selge til kundene.

Blant de tingene som Telenor forsøker å gjennomføre er papirløst kontor, overbooking ved at 7.500 ansatte må dele 6.000 arbeidsstasjoner, ingen får fast arbeidsplass unntatt konsernsjef Tormod Hermansen, og ingen personlige eiendeler. Når arbeidsdagen er over ryddes kontorpulten helt for alle ting. Avlukker finnes for de som trenger det, men altså ikke for alle. Stolene er konstruert slik at en helst ikke vil sitte for lenge.

Bærbar datamaskin og mobiltelefon blir heretter det viktigste redskapet i konkurransen om de norske telekundene. Samt en investering på 35 millioner kroner i kunst.

Telenors nye hovedkvarter på Fornebu er bortimot 140.000 kvadratmeter stort. Totalkostnaden er på 4,4 milliarder kroner. Telenor regner med å spare 70 millioner kroner i årlige bokostnader som følge av samlokaliseringen.

digi.no kommer tilbake til åpningen av første byggetrinn av Telenors nyehovedkontor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra