1 700 må gå i Texas Instruments

Gir opp kampen om smarttelefoner og nettbrett.

Toppsjef Rich Tempelton i Texas Instruments gir opp kampen om å levere brikker til nettbrett og smarttelefoner. Nå satser heller selskapet på integrerte løsninger til for eksempel bilindustrien.
Toppsjef Rich Tempelton i Texas Instruments gir opp kampen om å levere brikker til nettbrett og smarttelefoner. Nå satser heller selskapet på integrerte løsninger til for eksempel bilindustrien. (Bilde: Texas Instruments. )

Gir opp kampen om smarttelefoner og nettbrett.

Texas Instruments skal spare 450 millioner dollar, 2,6 milliarder kroner, årlig og må derfor si opp rundt 5 prosent av alle sine ansatte. Hele 1 700 arbeidsplasser blir berørt av sparetiltakene. Det fremgår av en kunngjøring fra selskapet som kom onsdag kveld.

Årsaken til kuttene er at selskapet vil gjøre kraftige innsparinger i divisjonen som lager OMAP-brikker.

Texas Instruments tjener ikke nok på OMAP-brikkene som brukes i smarttelefoner og nettbrett. Nå vil de kutte i satsningen.
Texas Instruments tjener ikke nok på OMAP-brikkene som brukes i smarttelefoner og nettbrett. Nå vil de kutte i satsningen. Bilde: TI

Disse brukes i trådløse enheter som nettbrett og smarttelefoner men selv om dette er et vekstområde er det også knallhard konkurranse om dette markedet. Texas Instruments har mistet markedsandeler til konkurrenter som Samsung og Qualcomm og ser nå på andre felt hvor de kan gjøre bedre butikk.

I stedet vil selskapet konsentrere seg om halvledere for integrerte applikasjoner til bruk i for eksempel biler eller i industriprosesser. Her mener selskapet det er langt mer lukrative muligheter ettersom livssyklusen for produktene er lengre og de ikke trenger å gjøre enorme investeringer for å henge med i konkurransen.

Texas Instruments har en stor avdeling i Norge etter oppkjøpet av Chipcon i 2005. Etter det digi.no kjenner til vil imidlertid ikke den norske avdelingen rammes av kuttene.

    Les også:

Til toppen