BEDRIFTSTEKNOLOGI

1.9 mill svensker på nett

Infratest Burke har gjennomført en omfattende spørreundersøkelse om svenskenes internettvaner. Undersøkelsen viser at svenskene er langt fremme når det gjelder bruken av Internett

Caspar Lund
10. juli 1997 - 11:12

Markedsundersøkelsen er gjort i april og den viser at 99 prosent av alle svensker har hørt om Internett. Dette er en økning på 7 prosent siden forrige lignende undersøkelse i 1996. 67 prosent av de spurte er positivt innstilt til bruk av Internett, mens kun 8 prosent er negativ. Når det gjelder hva som er negativt med Internett svarte de fleste barnepornografi og handel av våpen og narkotika.

1/3 av alle svensker logger seg på Internettet hver måned. Av disse er 35 prosent kvinner. 9 prosent av svenskene er inne og surfer minst én gang om dagen. Av de som kobler seg opp til Internett gjør 20 prosent det fra jobben, 14 prosent hjemmefra og 11 prosent fra skolen. 2.900.000 svensker har muligheten til å koble seg til nettet. Én million av disse har kommet til de siste seks måneder.

Når det gjelder handel på Internett er hele 28 prosent av de spurte interessert i å utføre sine banktransaksjoner over nettet, og 26 prosent er interessert i å handle matvarer over nettet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.