1,9 millioner på nett i oktober

Gallups månedlige nettmåling er klar igjen. Nær 1,9 millioner har brukt nettet siste tretti døgn, en vekst på 31 prosent siden oktober i fjor.

Gallups månedlige nettmåling er klar igjen. Nær 1,9 millioner har brukt nettet siste tretti døgn, en vekst på 31 prosent siden oktober i fjor.

Det er nå, ifølge Norsk Gallup Institutt, 2.357.000 personer som har tilgang til Internett. Resultatene for oktober-målingen viser en stabilitet sammenlignet med september, men 2.357.000 personer med tilgang til nettet er samtidig det høyeste tallet Gallup noen sinne har målt.

1,9 millioner mennesker har nett-tilgang hjemme, 1,2 millioner har nett-tilgang på jobb, og 377.000 har nett-tilgang på skole. Totalt har nå 60 prosent av de over 13 år tilgang til Internett. Blant menn er det syv av ti som har tilgang, mens tilsvarende blant kvinner er nær seks av ti.

Resultatene for bruk av Internett er også stabile sammenlignet med forrige måling, noe som også var tilfelle om man ser ett år tilbake. Nesten 1,9 millioner har brukt nettet siste 30 dager, noe som er en vekst på over 30 prosent siden oktober i fjor.

Gallups InterTrack for september var første måling hvor det ble målt over en million daglige nettbrukere. Oktober -resultatene viser en tydelig stabilitet, men 1.068.000 daglige brukere er det høyeste tallet Gallup har målt på daglig nettbruk.

Overordnet betyr dette, ifølge Gallup, at 28 prosent av befolkningen over 13 år daglig er innom nettet, noe som er en vekst på 46 prosent siden samme periode i fjor.

Til toppen