BEDRIFTSTEKNOLOGI

1-Gigabit DRAM fra Samsung

Samsung Electronics i Sør Korea annonserte mandag at de har produsert en operativ 1-Gigabit DRAM brikke. Minnebrikken vil bli sentral i fremtidige produkter som høyoppløsnings-TV (HDTV) og multimedia-produkter.

Jens Kanden
5. nov. 1996 - 13:30

Samsung Electronics Co., Ltd. (SEC), verdens største produsent av minnebrikker, annonserte mandag at de har produsert verdens første operative 1-Gigabit DRAM (dynamic random access memory) brikke. Brikken har 1.074.000.000 celler og kan lagre det ekvivalente av over 8.000 avissider, 160 bøker, 400 bilder eller 16 timer med lydopptak, i henhold til Samsung.

Brikken er produsert med 0.18-mikron design og CMOS-teknologi som egner seg for masseproduksjon av superraske og ultra-storskala (ultra-large-scale) integrerte kretser med lavt strømforbruk. Brikken har lavvolt-design (1,8 - 2,0V) og vil operere med en hastighet på 30 ns (nano-sekunder). Brikken har en størrelse på 569,5 kvadrat-millimeter.

Samsung regner med at den nye minneteknologien først vil bli brukt i fremtidige PCer og arbeidsstasjoner, og senere i en rekke nye produkter som krever rask prosessering av store mengder data. Typiske områder vil være videkonferansesystemer med oversettelsesmuligheter, medisinske systemer, satelitt-telekommunikasjon, personlige dataassistenter, høyoppløsnings-TV (HDTV), 3-dimensjonell grafikk og andre multimedia-produkter.

Samsung, som hadde 15 prosent av verdensmarkedet på minne i 1995, har investert kr 1,8 milliarder over 2,5 år på prosjektet, og de har hatt 120 forskere i sving. I henhold til Samsung var de først ute også med 64-Megabit- og 256-Megabit-brikken. 1-Gigabit-brikken kommer på markedet rundt årtusenskiftet, og full produksjon ventes å bli nådd i år 2005.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.