BEDRIFTSTEKNOLOGI

1 million datamaskiner i Kina

PC salget i Asis/Stillehavet-regionen vokste kraftig i 1995 med en omsetning på ,3 milliarder. PC salget i Kina økte med 24.6% i 1995, og Kina ble det tredje landet i regionen etter Korea og Australia, som passerte 1 million solgte PCer. Korea forble det største PC-markedet med en økning på hele 43.9 prosent i antall enheter.

Sigvald Sveinbjørnsson
21. okt. 1996 - 12:00

- Den store begivenheten var Kina som passerte 1 million solgte maskiner, sa Janardan Menon, industri analytiker for Dataquests Personal Computers. Ifølge Dataquest ble Kina det tredje landet i Asia/Stillehavet-regionen til å passere 1 million solgte maskiner, etter Korea og Australia.

Desktop maskiner er fortsatt valg nummer en, og stod for hele 65% av salget totalt. - I land som Kina og India har økonomisk vekst ført til stor etterspørsel etter desktop datamaskiner, sier Menon. - Mange organisasjoner i disse markedene er i ferd med å gå fra manuelle til PC baserte operasjoner.

Dataquest spår at markedet i Asia og Stillehavet vil øke med 25 prosent, men advarer om at markedet ikke er homogent. Salg varierer fra region til region og, selv om det sammenslåtte veksttallet har verdi i et bredt, startegisk perspektiv, så kan de være villedende fra et taktisk synspunkt, sier Menon.

Kilde: 1996, Dataquest (Selskap i Gartner Group)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.