1 million IE4-kopier lastet ned på fire dager

Microsoft meldte fredag om at mer enn 1 million kopier av deres Internet Explorer 4.0 nettleser er blitt hentet ned fra nettet siden browseren ble lansert sist tirsdag.

Microsoft opplyser at et slikt tall på så kort tid utgjør en ny rekord i etterspørselen av noe produkt selskapet leverer.

Tallene inkluderer ikke nedlastinger fra de omkring 20 andre nettstedene som også tilbyr IE 4.0. Én million nedlastinger i denne perioden tilsvarer minst seks kopier per sekund.

I tillegg har omkring 200.000 mennesker bestilt Internet Explorer 4.0 på CD-ROM.

Trafikken mot Microsofts nettsted steg kraftig etter hvert som den mye omtalte utgivelsesdatoen nærmet seg. Ifølge CNET hadde nettstedet den 30. september over halvannen million besøkende.

Selv om Microsoft sier at kapasiteten til selskapets web-servere har økt, har det kommet mange klager fra brukerne om problemer med å komme igjennom. En talskvinne for Microsoft sier til CNET at nettstedets nettlastingskapasitet nå er 6.1 terabyte i døgnet, noe som tilsvarer omkring 450.000 nettlesere.

Likevel var nettstedet så belastet forrige uke, at mange ikke klarte å komme inn.

Internet Explorer 4.0, som ble lansert forrige tirsdag, etter fem måneder med betatesting, er ifølge CNET Microsofts forsøk på å gjøre hele nettleserkrigen irrelevant. Ved å bygge IE 4.0 inn i Windows, håper Microsoft på å gjøre nettkleseren til et hvilken som helst tilbehør som følger med operativsystemet. Den integrasjonen vil sannsynligvis ikke skje skikkelig før Microsoft utgir Windows 98 neste år, men utgivelsen av IE 4.0 for Windows 95 er et viktig skritt i den retning.

Netscape dominerer fortsatt nettlesermarkedet, men Microsoft tror ifølge CNET at IE 4.0 vil øke ta store markedsandeler, kanskje mer enn 50 prosent.

En undersøkelse blant 279 bedriftsbrukere uken av markedsundersøkelsesbyrået Zona Reasearch forrige uke, viser at Netscapes Navigator fortsatt har en klar ledelse med 62 prosent av markedet. Microsofts IE har 36 prosent, dette i forhold til beskjedne tre prosent for 18 måneder siden.

Til toppen