BEDRIFTSTEKNOLOGI

$1 million til nettkyndige elever million til nettkyndige elever

Elever i alderen 12 til 19 år kan være med i en internasjonal konkurranse der det skal lages pedagogiske nettsteder. Det samlede premiebeløpet i ThinkQuest 1998 er over en million dollar.

12. aug. 1997 - 12:23

Opplegget for ThinkQuest 1998 ble lagt fram av Robert Steen fra initiativtakeren Advanced Networks & Services i forbindelse med den internasjonale konferansen om teknologi og utdanning ICTE i Oslo.

ThinkQuest ble startet i 1996. Konkurransen ble gjort internasjonal i år, og har mottatt bidrag fra elever i 41 land. Til sammen har over 10.000 elever og veiledere tatt del. Premiene som ble delt ut i fjor, gikk til prosjekter for å lære om aksjemarkedet, konstruere miljøsikre byer, bruke programmeringsspråket C++ og utforske musikkens verden.

Lagene som skal delta, skal bestå av to eller tre elever, gjerne fra ulike skoler, og en veileder, for eksempel en lærer, fra hver skole. Premier deles ut i fem kategorier: naturfag og matematikk, kunst og litteratur, samfunnskunnskap, idrett og helse, samt tverrfaglig. I hver kategori premieres fem bidrag. Elevene på vinnerlagene får stipendier verdt fra 3000 til 25.000 dollar, mens veiledere og skoler mottar fra 500 til 5000 dollar. Nytt av året er dessuten tre tilleggspremier:

  • Samarbeidsprisen ("Collaboration Award") går til laget i hver kategori der deltakerne kommer fra skoler med størst sprik i teknologisk utrustning
  • Edelstensprisen ("Gem Award) går til et tidligere ikke-premiert lag hvis bidrag siden er blitt svært populær
  • Java-prisen sponses av Microsoft (!), og går til de tre lagene som har vært mest kreative i sin bruke av Java-snutter.

Påmeldingsfristen er 28. februar 1998. Påmeldingen skal inneholde en skriftlig presentasjon av det prosjekterte nettstedet. Det endelige bidraget må være klart innen 31. august 1998. ThinkQuests nettsted inneholder flere detaljer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.