10.000 ansatte i Ericsson kan forsvinne i høst

Ericsson jobber videre for å nå målet om lønnsomhet. Så mange som 10.000 ansatte berøres av sparepakken som fortsetter inn i andre halvår.

Ericsson jobber videre for å nå målet om lønnsomhet. Så mange som 10.000 ansatte berøres av sparepakken som fortsetter inn i andre halvår.

I løpet av første halvår har kostnadskuttene berørt mer enn 5.800 konsulenter og 10.000 ansatte. Men i dag varsler Ericsson at de må ty til flere kostnadskutt for å nå målet om lønnsomhet. I løpet av andre halvår vil også 10.000 andre ansatte bli berørt av de tøffe kravene som stilles fra ledelsen. Årsaken er selvfølgelig det store underskuddet:
Det var i mars at Ericsson annonserte de første kuttene, noe som skal spare konsernet for mer enn 20 milliarder svenske kroner årlig. Ved utgangen av 2001 vil Ericsson fortsatt ha 90.000 ansatte.


Programmet går, ifølge selskapet, etter planen og innbefatter følgende:

  • Antall ansatte er redusert med 1.300 stykk. Nye 2.000 forlater skuta i august
  • 5.800 konsulenter er tatt vekk, inkludert midlertidige ansatte
  • Flere prosjekter er revurdert for å få bedre fokus
  • Aktiviteter i 29 land er delt inn i 8 markedsavdelinger for å skaffe synergier på salg og markedsføring

PS!
Konsernsjef Kurt Hellström sa i en meget uklar pressemelding fredag morgen at ytterligere 10.000 kan bli rammet.

I ettertid har både Hellstrøm og pressekontoret til Ericsson avvist at dette er noe nytt utover de 10.000 som varannonsert tidligere i år.

Da digitoday.no ringer pressekontoret til Ericsson påstår de at en bisetning i en pressemelding ulykkeligvis har ramlet ut, slik at man kan forstå at det var ytterligere 10.000 som blir sagt opp.

Informasjonsdirektør Åse Lindskog opplyser at det stemmer at 10.000 allerede har forlatt skipet på grunn av salg av virksomheter, outsourcing og oppsigelser - at 5.800 konsulenter (de fleste innleide) heller ikke arbeider for Ericsson mer og at 10.000 til kan bli enten sagt opp i høst eller tilbudt jobb i det nye selskapet Sony Ericsson som skal etableres i høst.

Men altså ikke flere enn disse.
Til toppen