TELEKOM

10 000 kan miste summetonen

Kundene er ikke informert om at eieren av Vectone og Lyca opptrer useriøst.

11. mars 2009 - 14:06

Lillesand (NTB): Vel 10.000 mobilabonnenter vil fra fredag 13. mars miste forbindelsen dersom de ikke har skaffet seg ny leverandør som erstatning for leverandørene Vectone mobile og Lyca mobile.

Eierselskapet Barablu Mobile Norway Ltd. har misbrukt sine betalingsforpliktelser overfor Telenor, som Barablu kjøper tjenester fra. Disse tjenestene er nødvendige for at Barablu skal kunne tilby mobiltjenester.

Post- og teletilsynet (PT) opplyser i en pressemelding at de 26. februar ga Telenor tillatelse til bruksbegrensning overfor Barablu. Dagen etter ble mobilselskapet varslet om at de innen to dager måtte informere sine kunder om at Telenor har varslet nedstengning, slik at deres kunder kunne skaffe seg nye leverandører. Dette påbudet har Barablu ifølge PT ikke fulgt opp.

– Dette er et tilfelle av meget sløv forretningsdrift, med forbrukerne som offer. Vi har i det aller lengste prøvd å få Barablu til å oppføre seg seriøst i det norske markedet, men uten hell, sier direktør Willy Jensen i PT.

Jensen sier at tilfellet med Barablu er helt spesielt.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.