10.000 kroner blir grensen for hjemme-PC

Den nye Stoltenberg-regjeringen er enig med Bondevik og opprettholder innstrammingen på hjemme-PC.

Den nye Stoltenberg-regjeringen er enig med Bondevik og opprettholder innstrammingen på hjemme-PC.

I dag morges la den nye Stoltenberg-regjeringen frem sitt statsbudsjett. En av avgjørelsene IT-bransjen har vært mest spent på er mulige endringer i den gunstige hjemme-PC-ordningen.

Den nye regjeringen skuffer mange i IT-bransjen og mange norske skattebetalere:

"Regjeringen opprettholder Bondevik II-regjeringens forslag om grense på 10 000 kroner for hjemme-PC-kjøp gjennom bruttotrekkordningen.

Ordningen har hittil gitt dagens brukere en besparelse på sin private PC og tilhørende utstyr på hele 30-50 prosent.

I tillegg opprettholder Stoltenberg-regjeringen forslaget om å kutte ut muligheten til å få skattefritak på bredbånd gjennom hjemme-PC-ordningen.

Finansdepartementet har alltid mislikt den såkalte hjemme-PC-ordningen og det siste Bondevik-regjeringen gjorde var å legge frem et forslag til statsbudsjett for 2006 som strammet inn den gunstige ordningen.

digi.no har tidligere avslørt at flere butikker etterhvert hadde begynt å selge store plasma-og LCD-TV som skjermer til hjemme-PCer. I tillegg fulgte det også med ofte dyrt ekstrautstyr som digital-kamera.

    Les også:

Og få arbeidsgivere fulgte oppfordringen om dokumentasjon av behov for hvilke ansatte som virkelig jobbet hjem - de fleste bedrifters om innførte ordningen gav alle sine ansatte et tilbud.

Dette er bakgrunnen for at Bondevik-regjeringen foreslo en innstramming og Stoltenberg-regjeringen er enig.

Protestene til forslaget har vært mange, både fra enkeltebedrifter og bransjeorganisasjoner som IKT-Norge, men protestene har ikke vært samlet - mange har ment at en innstramming har vært fornuftig. Stoltenberg-regjeringen har åpenbart ment som en del aktører i IT-bransjen at PC-prisene er nå så lave at man får en basis-maskin med litt programvare til 10.000 kroner.

Til toppen