BEDRIFTSTEKNOLOGI

10.000 NC-er i IBMs nett

IBM skal lansere sin NC (network computer) 28. mars. Selskapet kunngjorde tirsdag at det vil utsette maskinene for en storstilt intern utprøving.

Eirik Rossen
19. mars 1997 - 18:00

Hvis teorien holder, skal en NC til 5.000 kroner være like funksjonell i et nettverk som en PC til 20.000 kroner – forutsatt normal kontorbruk. Den største besparelsen kommer i form av langt lavere kostnader til support og vedlikehold. Beregninger tyder på at en gjennomsnittlig PC krever årlige utlegg på opptil 60.000 kroner. IBMs 10.000 NC-er bør derfor føre til besparelser på rundt 600 millioner kroner!

Sun Microsystems opplyser at man også der vil satse på egen erfaring med NC-er, og utplassere 6.000 enheter internt seinere i år.

IBMs NC skal markedsføres under betegnelsen Network Station, av hhv PC- og AS/400-avdelingen. Det er utarbeidet spesielle ordninger for å motivere forhandlere til å selge maskinene som ledd i serverløsninger. Det er også snakk om å utarbeide en leasing ordning der en NC kan leies ut til rundt 150 kroner i måneden.

Et sentralt spørsmål synes ikke å være løst ennå: hvilken nettleser skal leveres med NC-en? Hittil har prototypene vært utstyrt med Mosaic, men det bekreftes fra IBM at samtaler pågår med Netscape.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.