KARRIERE

- 10.000 stillinger kan ryke i Cisco

Verre før det blir bedre for giganten innen nettverksutstyr.

12. juli 2011 - 08:35

Mot strømmen. Mens andre må rekruttere er det duket for dype kutt hos nettverksgiganten. Rivalene kan vise til rekordtall, hos Cisco svikter veksten.

Toppsjef John Chamber varslet før påske at de står overfor store omstillinger, uten å tallfeste kuttrundene. Flere analytikere har senere, uavhengig av hverandre, ventet at opptil 4.000 av selskapets 73.000 ansatte ville miste jobbene sine.

Verre enn først antatt

Nå melder Bloomberg at så mange som 10.000 stillinger kan ryke. Det tilsvarer om lag 14 prosent av staben.

7.000 av disse kan miste jobbene sine innen slutten av august, sier flere ulike kilder med kjennskap til nedbemanningsplanene. Ifølge dem skal ikke planene være endelig vedtatt. I tillegg opplyses det at Cisco skal tilby sluttpakker til rundt 3.000 ansatte.

De foreløpig siste kvartalstallene som er lagt frem, det tredje i Ciscos regnskapsår som ble avsluttet 30. april, viste en omsetningsvekst på 4,8 prosent til 10,9 milliarder dollar. Men samme kvartal i fjor inneholdt en uke mer. Særlig vekket det bekymringer at salget av svitsjer var ned 9 prosent. Omsetningen mot offentlig sektor falt samtidig 8 prosent.

Chamber advarte i sammenhengen om en mulig nullvekst for inneværende kvartal. I mai skisserte han tiltak for å redusere driftsutgiftene med en milliard dollar årlig fra 2012. Et av tiltakene var nedmanninger. Det ble varslet at et tilbud om sluttpakker ville belaste årets regnskapet for fjerdekvartalet med mellom 500 millioner dollar og 1,1 milliarder,

Talspersoner i Cisco har sagt at ytterligere detaljer om innsparingene og nedbemanningene ikke kunngjort før neste resultatfremleggelse, som er planlagt tidlig i august.

Analytikere Bloomberg har snakket med mener at Cisco har for mange ansatte i forhold til markedssituasjonen.

Ifølge analyseselskapet Dell'Oro falt selskapets globale markedsandel for rutere 6,4 prosent til 54,2 prosent i første kvartal. For svitsjer skal tilbakegangen ha vært 5,8 prosent til en markedsandel på 68,5 prosent. På samme tid skal rivaler som henholdsvis HP og Juniper ha økt sine markedsandeler på tilsvarende utstur.

Cisco-aksjen falt i går to prosent til 15,43 dollar på den teknologitunge Nasdaq-børsen. Det siste året har aksjen falt 32 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.