TELEKOM

10.000 uten fasttelefon etter stormen

Stormen «Dagmar» har satt sine spor.

Bilde: Marius Jørgenrud
29. des. 2011 - 13:45

Ålesund (NTB): Store styrker er ute og feller trær og rydder for å få telefonlinjene operative igjen etter stormen. Men fortsatt er 10.000 uten fasttelefon, og mange er dessuten uten mobildekning.

Til sammen er 92 av Telenors basestasjoner nede, mens 70 av TeliaSoneras ikke fungerer. Post- og teletilsynet (PT) melder at tilstanden bedrer seg etter hvert som strømmen kommer tilbake.

I Sogn og Fjordane hjelper Heimevernet til med skogrydding, og Fylkesberedskapsrådet låner ut en båt slik at reparatørene kan komme seg til Indre Sogn, som er hardt rammet.

Siden onsdag er antall abonnenter uten fasttelefon halvert, og det samme gjelder internettkunder. 3.600 er nå uten bredbåndforbindelse, og mange av disse må trolig smøre seg med tålmodighet. Ifølge PT er det en omfattende jobb å finne og reparere feilene, blant annet på grunn av stengte veier.

PT har ikke satt i verk egne tiltak, men ber om rapport fra de to teleselskapene daglig. Tilsynet har også bedt om detaljerte rapporter fra kommuner og tettsteder som er rammet. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.