10 Gb/s Ethernet-kort i standardformat

Intel tilbyr et 10 Gb/s serverkort i standardformat, beregnet på båndbreddehungrige datasentraler.

Intel tilbyr et 10 Gb/s serverkort i standardformat, beregnet på båndbreddehungrige datasentraler.

Et nytt Ethernet-kort fra Intel kan bringe 10 Gb/s inn i datasentraler og større bedriftssystemer. Intel PRO/10GbE SR Server Adapter er realisert i standard fysisk format, og tilbys til under fem tusen dollar, som er den grensen analytikere har antydet for at det skal bli regningssvarende og praktisk å knytte sammen servere i datasentraler i 10 Gb/s.

10 Gb/s Ethernet (gjerne forkortet til 10GbE) framstår som et stadig større behov i bedriftssentraler, men har hittil bare vært realisert i vanskelig håndterbare fysiske formater, og til priser som undergraver lønnsomheten.

Det nye 10GbE-kortet til Intel får plass i vanlige serverspor, og bruker en spesifikasjon kalt XPAK som gjør det mulig å redusere prisen med 40 prosent. Bak XPAK står Intel, Infineon og Picolight. Kortet koples til vanlig multimodus optisk fiber, og kan brukes til lengder opptil 300 meter.

Intel regner med at kortet vil komme godt med i anvendelser som klynger, lagring og tung bildehåndtering.

Selskapet samarbeider med blant andre Cisco for å sikre at kortet kan brukes mot høyhastighetssvitsjer. Samarbeidet med Cisco gjelder også opplæring og andre tiltak for å gjøre det enklere for kundene å ta i bruk 10 Gb/s Ethernet.

Seinere i sommer vil Intel lansere et tilsvarende kort for enkeltmodus optisk fiber, for å tilby 10GbE mellom servere i avstander opptil 10 kilometer.

Til toppen