10 IT-nyheter vi neppe får i 2005

Her er listen over ti nyheter mange nok drømmer om i 2005, men som vi nok neppe får se.

Her er listen over ti nyheter mange nok drømmer om i 2005, men som vi nok neppe får se.

Året som kommer vil garantert bringe store overraskelser, både av den sorten vi ønsker oss og av den andre sorten. Å spekulere i hva som kommer til å skje er vanskelig. Like viktig

Her er listen over nyheter svært mange både brukere og ansatte i IT-bransjen kunne håpet at året som kommer vil bringe. Men ikke hold pusten.

1: Spam-flommen er halvert

Den amerikanske Can-Spam-loven rammer spammere hardt og skremmer mange vekk. Også de som kjøper reklamespredning av spammere skremmes nå vekk i høyt tempo.

2: Norsk IT-forskning øker

"Vi har innsett alvoret i hvor lite vi bruker på forskning og utvikling i Norge, særlig innen IKT. En nødbevilgning skal nå doble IKT-budsjettene til Sintef og privat IKT-forskning, forteller regjeringen.

3: Microsoft deler ut fungerende spionstopper

Selv de beste av dagens antispionprogrammer fjerner bare 60-70 prosent. Microsoft har kjøpt Gigant. Man kunne derfor drømme om følgende overskrift: Gratis spionfanger fra Microsoft rustet opp, finner alt."

4: 3G-prisene raseres

3 fremskynder utbygging av sitt 3G-nett i Norge og presser Netcom og Telenor til å halvere sine priser, både på 3G og GSM. "Det var gøy så lenge det varte, men nå er det slutt", sier Telenor

5: Staten samler helse-IT

"Det er helt latterlig at hvert eneste sykehus har en IT-avdeling som får kjøpe inn sine egne IT-systemer, sier Meyer. Jeg har nå stoppet alle investeringer og skal slå sammen alt til en nasjonal helse-IT-sentral. Det blir mye billigerere, bedre og sikrere".

6: Telenor og Netcom åpner WLAN-soner

"Vi sjekket regnestykket og det er jo alt for dyrt å kreve inn betaling for bruk av trådløse nettverk. Det blir gratis for alle våre kunder".

7: Microsoft innrømmer ide-tørke

"Vi har utsatt neste versjon av Office. Vi har rett og slett ikke mange nok gode ideer til å lage en ny Office som blir verd oppgraderingen, forteller Bill Gates."

8: Lovende norsk IT-selskap sa nei til salg

X, et lovende norsk selskap har nå fått fart på salget i USA, forteller at de fikk et tilbud om oppkjøp, men sa nei takk. "Vi skal bli en stor Norges-basert bransjeaktør i stedet for å cashe inn en mindre gevinst nå, forteller X-sjef."

9: Massearrestasjon av hackere

"Russiske myndigheter har arrestert en ukjent ring av storhackere og hacker-aktiviteten på nettet har fallt umiddelbart. Medlemmene av hacker-ringen har fått 20 år lange dommer som skal sones i verdens eneste ikke-digitale land, Nord-Korea."

10: Linux på PC blir brukervennlig

Linus Torvalds sier brukervennlighet er prioritet nummer 1. "Nå har vi kommet langt med Linux-kjernen og serverytelse. I år blir fokus å gjøre Linux mer brukervennlig på PC".

Til toppen