10 spill du aldri får se

For rått, ikke politisk korrekt og for sykt. Her er listen over 10 spill du aldri vil kunne kjøpe, satt sammen av fantasifulle - og dessverre en hel del forskrudde - digi.no-lesere...

For rått, ikke politisk korrekt og for sykt. Her er listen over 10 spill du aldri vil kunne kjøpe, satt sammen av fantasifulle - og dessverre en hel del forskrudde - digi.no-lesere...

I forrige uke gikk digi.no ut og ba våre lesere om hjelp: Målet var å lage en forslagsliste over ti politisk (u)korrekte, meningsløse, dumme eller syke spill som neppe noen gang vil bli laget.

For til tross for mye vold, er dagens dataspill egentlig meget politisk korrekte. I frykt for moralske kunder og rettssaker holder amerikanske og engelske utviklere seg til de kjente og kjedelige oppskriftene. I mangel på nye idéer og mot, produserer bransjen skyte- og kjørespill på bånd.

Etter en idé fra amerikanske Gamecenter bad vi derfor våre leser om hjelp. Og én ting er klart: digi.no har en horde kreative lesere.

Vi strakk oss langt og godtok mye, men noen av idéene ble vel kreative og egner seg ikke på trykk. (La fantasien din løpe HELT fritt rundt temaer som "skolegårdsmassakre" og "Fangeleirsjef".) Av samme årsaker har vi valgt å ikke føre på forfatter-navn, våre lesere skal jo kunne leve videre...

Hvorom allting er: Her er listen over de ti beste forslagene - uredigert og i tilfeldig rekkefølge.

Dette var digi.no's egne ideer, ment som inspirasjon. På neste side følger lesernes forslag.

1: Jævla naboen: Nå ska'n få!

Krangelen startet da dere sloss i barnehagen, og nå henger ripsbuskene hans over gjerdet ditt. Dessuten går han på din gangvei. Dette spillet viser nabolaget i fugleperpektiv og lar deg manøvrere i sanntid. Verktøykassen spenner over en serie både umiddelbare og langsiktige virkemidler: trusler, skjellsord, motorsag, plantegift, gravemaskin, advokater, rettssaker og anonyme anmeldelser.

2: SimTunnel

I stedet for å bygge byer og jernbaner, skal du i denne versjonen av "Sim" bygge tunnel. I første delen av spillet er du stortingsrepresentant som med blanke løyner, feilaktige budsjetter og evneveike utredere presser igjennom vedtak om tunnel til din kjære hjembygd, Gloppfjordmoen. I andre del av spillet skal du bygge tunnelen - se opp for vann, Rockagill tettestoff, brennbare isolasjonsmaterialer og rettslige oppgjør om ansvarsforhold.

3: SimHospits

Du er den sleske eier av et seksetasjers bygg på Grønland. Hvor mange asylsøkere, narkomane og fylliker klarer du å presse inn uten at kommunen bryter hospitskontrakten? Hvor høy leie tør du ta fra kommunen? Selg dop, lek hallik og drit i pålegg om brannsikring.

4: Første verdenskrig - i søla

Endelig et virkelig realistisk krigsspill - opplev første verdenskrig slik millioner av unge menn gjorde før deg. I denne tilpasningen av Quake skal du krabbe opp av skyttergraven, løpe ti meter og bli meid ned av maskingevær. Målet er å forsøke å krype tilbake til din egen skyttergrav. Skjermen er helt svart fordi du ikke klarer å løfte hodet opp fra søla.
Klikk her for å få se lesernes forslag

Til toppen