100.000 i programvare sparte maskiner for 7 millioner

- IT-avdelinger overinvesterer i disker. Med 100.000 dollar i hensiktsmessig programvare, kunne en kunde avbestille disker for 7 millioner, hevder Paul Sallaberry i Veritas.

Paul Sallaberry er global salgsansvarlig hos spesialisten på lagringsprogramvare, Veritas Software. Han mener mange IT-avdelinger ikke er tilstrekkelig kostnadsbevisste i forbindelse med lagring, og at de underinvesterer i programvare.

Dette er for øvrig en rød tråd i selskapets budskap på brukerkonferansen i London der 1200 deltakere fra 34 land i Europa, Midtøsten og Afrika er samlet.

- IT-ansvarlige vil erkjenne at de kjøper for mye lagringskapasitet og at beskjedne investeringer i programvare kan gi et enormt utbytte, sa toppsjef i Veritas, Gary Bloom, under sin orientering til pressen.


På spørsmål fra digitoday.no utdypet han dette ved å vise til sin egen erfaring fra Oracle, der et første estimat på 25 terabytes i økt lagringsbehov kunne kuttes ned til 3 terabytes, først og fremst fordi man fant fram til metoder for bedre å utnytte det man hadde allerede.

- Noen ganger er det selve systemene som sløser. Et eksempel er EMC som gjerne krever plass til tre kopier av de samme dataene, der våre systemer oppnår samme grad av sikkerhet med to kopier, påstår Bloom.


- En annen faktor er at når du samler alle de fysiske lagringsressursene i ett felles lagringsnett, og fordeler kapasitet per applikasjon etter behov, har du også muligheten til å utnytte kapasiteten langt bedre, sier han.

Sallaberry vil ikke oppgi hvilken kunde det var som brukte 100.000 dollar på Veritas-programvare og sparte sju millioner dollar i lagringsmaskineri, utover beskrivelsen "milliardbedrift".

Til toppen