FORBRUKERTEKNOLOGI

100 dollars-maskinen blir dyrere enn forutsatt

Prisen på OLPC-prosjektets maskin stiger. Samtidig åpnes det for bruk av Windows.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. apr. 2007 - 11:10

De første maskinene i One Laptop Per Child-prosjektet (OLPC) til Nicholas Negroponte vil bli dyrere enn tidligere antatt. Det fortalte Negroponte til analytikere og presse i går.

Ifølge Associated Press koster maskinen nå 175 dollar, mens det tidligere er blitt antydet 130 dollar, med mål om å få prisen ned i 100 dollar. Dette er fortsatt det langsiktige målet.

Negroponte forventer at prisen på maskinen, som kalles XO, vil kunne reduseres med omtrent 25 prosent per år etter hvert som prosjektet modnes.

Masseproduksjonen ventes nå å kunne komme i gang i oktober. Maskinene vil lages av Quanta, som er verdens største produsent av bærbare PC-er. Selskapet skal ha en fortjeneste på tre dollar per maskin.

    Les også:

Under møtet ble det klart at maskinen også vil kunne utstyres med Windows, i tillegg til det Linux-baserte operativsystemet som er blitt presentert til nå. Det kan være snakk om å benytte en pakke bestående av Windows XP Starter Edition og annen programvare fra Microsoft, som skal tilbys for tre dollar per stykk til regjeringer som subsidierer studentmaskiner. Denne pakken ble annonsert i forrige uke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.