100 feil i kjernejournalen

Feilinnlagt på psykiatrisk.

100 feil i kjernejournalen
Feil i manuelle rutiner ligger til grunn for rundt 100 tilfeller av feil pasientopplysninger i kjernejournalen. Bilde: Colourbox

Rundt 100 feil er oppdaget i de digitale kjernejournalene som gir helsepersonell over hele landet informasjon om til sammen 2,4 millioner nordmenn.

Feilene dreier seg om hvor folk har vært innlagt, skriver Aftenposten.

Les også: Halve landet har fått kjernejournal

Rus og psykiatri

En av feilene rammet en 33 år gammel kvinne fra Rogaland.

Da hun logget seg på sin egen kjernejournal, kunne hun lese at hun hadde vært innlagt ved en avdeling for rus og psykiatri i 2010.

– Det er ikke noe galt å være innlagt innenfor rus eller psykiatri dersom man faktisk har vært det. Men det har ikke jeg, og det er helt sprøtt at det står i journalen min, sier kvinnen til avisen.

Les også dette tilbakeblikket: Vil gi alle pasientjournal på nett

Manuelle rutiner

Hun valgte å avregistrere seg fra kjernejournalen og oppfordrer alle til å sjekke sin egen journal.

Ifølge avdelingsdirektør Anne-Lise Härter i Helsedirektoratet legges alle data om besøkshistorikk inn manuelt, og det kan føre til feil.

Hun er ansvarlig for kjernejournalprosjektet i direktoratet.

– Brukerne må selv gå inn og lese, og selv ta kontakt med oss. Vi har en beredskap for å innmelde rettinger. Jeg forstår at dette kan oppleves som veldig ubehagelig, men det vil aldri gå på pasientsikkerheten. Feilene er kun knyttet til registreringer knyttet til behandlingssted. Det står ikke hva du har vært innlagt for, men hvor og når, sier avdelingsdirektøren.

Så du denne? Denne løsningen kobler militær og sivil krisekommunikasjon