RESULTATERFINANS

100 må gå i Tandberg-selskaper

Konkursene i Tandberg Data og Tandberg Storage tærer på arbeidsplassene.

28. apr. 2009 - 06:54

Oslo (NTB): Mandag fikk nærmere 100 ansatte i Tandberg Data og Tandberg Storage beskjed om at de har mistet jobben som følge av konkurs i de to selskapene.

Tandberg Data gikk konkurs fredag, og søndag var det slutt for Tandberg Storage. Mandag fikk nærmere 100 ansatte i de to selskapene beskjed om at de ikke lenger har noen jobb å gå til.

Pat Clarke, sjef i Tandberg Data, mener regjeringen er delaktig i oppsigelsene fordi selskapet hans har bedt om krisepenger uten å ha fått noe.

– Det har vi gjort flere ganger, senest i forrige uke. Men vi ble møtt med en stengt dør hver gang. Regjeringen løfter ikke en finger for å redde et tradisjonsrikt norsk IT-selskap. Norge flyter av penger, men når man ikke klarer å bruke pengene på viktige ting, hva skal man med penger da? sier Clarke til Aftenposten.

Tandberg Data har lenge slitt med stort underskudd, og finanskrisen har gjort det enda vanskeligere å skaffe nødvendige midler.

Clarke jobber nå med Cyrus Capital, som har pant i Tandberg Data og Tandberg Storage, for å finne en løsning i utlandet.

– Hvis vi klarer å redde restene av dette flotte selskapet, så vil det ikke lenger være norsk. Det er veldig trist, ikke minst for de mange dyktige norske ansatte som nå mister jobben, sier Clarke.

Nærings- og handelsdepartementet opplyser at de før jul henviste selskapet til Innovasjon Norge og Investor for å forhøre seg om mulighetene for krisepenger. Men verken Innovasjon Norge eller Investor vil si noe om hvilke selskaper som har kontaktet dem.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.