100 MHz hovedkort fra California Graphics

Det amerikanske selskapet California Graphics har nå avduket et hovedkort som skal være det første til å ta i bruk en 100 MHz systembuss sammen med Socket 7.

Det amerikanske selskapet California Graphics har nå avduket et hovedkort som skal være det første til å ta i bruk en 100 MHz systembuss sammen med Socket 7.

Ifølge Newsbytes kan hovedkortet, som har fått navnet Photon 100 AGP, hevdes å være kompatibel med de nye billigprosessorene, inkludert AMDs kommende K6 3D prosessor.

Med den økte hastigheten på systembussen, vil man i tillegg til bedre I/O-ytelse, også oppnå betydelig raskere aksess til det sekundære hurtigminnet, som dette kortet støtter opptil 2 MB av. Det vanlige på slike kort er en halv megabyte. Kortet er også utstyrt med AGP-buss, noe som i tillegg til å øke grafikkytelsen også minsker belastninger på systembussen.

Vincenzo Coccoli, administrerende direktør i California Graphics, sier til Newsbytes at prisen for Socket 7-prosessorer er utrolig lav i forhold til ytelsen de leverer.

- Det er fortsatt mye liv i Socket 7, ikke minst på grunn av AMD- og Cyrix 300 MHz-prosessorer og kommende 3D-instruksjoner, sier han.

Prisen for et Photon 100 AGP-kort er 127 og 140 dollar for hovedkort med henholdsvis 1 MB og 2 MB sekundært hurtigminne.

California Graphics åpnet nylig sitt første europakontor på kanaløya Guernsey. Dette vil ha ansvaret for salgsstøtte til selskapets distributører, forhandlere og brukere i hele Europa, samt Afrika, Midt-Østen og Australia. I tillegg til forskjellige hovedkort, produserer også selskapet grafikkort, blant annet basert på Voodoo 2-brikken.

Til toppen