SIKKERHET

100 millioner amerikanere rammet av datatyveri

En kvinne er pågrepet i USA, mistenkt for å ha skaffet seg tilgang til mer enn 100 millioner kredittkortsøknader hos den amerikanske banken Capital One.

En mann utenfor Capital Ones kontorer i San Francisco. Banken er rammet av et stort datainnbrudd, og en 33 år gammel kvinne er pågrepet i saken.
En mann utenfor Capital Ones kontorer i San Francisco. Banken er rammet av et stort datainnbrudd, og en 33 år gammel kvinne er pågrepet i saken. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix
30. juli 2019 - 09:34

Datatyveriet er et av de største som har rammet et selskap i finansnæringen.

FBI aksjonerte mandag og pågrep dataingeniøren Paige Thompson (33). Ifølge politiet har hun skrytt av tyveriet på nettstedet GitHub.

– Innbruddet skjedde via en brannmur som var satt opp feil, noe som gjorde det mulig å få tilgang til dataene, heter det i en uttalelse fra statsadvokaten i delstaten Washington.

– 17. juli varslet en GitHub-bruker som så meldingen, Capital One om muligheten for at de hadde vært utsatt for datainnbrudd, står det videre.

Capital One er basert i Virginia, og spesialiserer seg på kredittkort. Da de fikk bekreftet at det hadde vært et datainnbrudd i deres systemer, kontaktet banken FBI.

Les også

– Ifølge Capital One omfatter dataene et stort antall kredittkortsøknader, sannsynligvis mange titalls millioner, heter det i anmeldelsen.

Capital One skriver i en pressemelding at 100 millioner kunder i USA og seks millioner i Canada er berørt av saken. Ifølge banken er ikke kontonumre eller innloggingsinformasjon stjålet, og 99 prosent av personnumrene skal heller ikke ha kommet på avveie.

Thompson omtalte tyveriet i en rekke poster på GitHub og i sosiale medier. Politiet skal ha funnet stjålne data lagret hjemme hos henne.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.