100 millioner henter apper fra Opera

India, USA og Indonesia er de største markedene for Opera Mobile Store.

100 millioner henter apper fra Opera
Opera Mobile Store tilbyr 200 000 apper for Java, Android,iOS, Symbian og Blackberry. Bilde:

Opera Software melder at de i fjerde kvartal 2013 hadde 105 millioner månedlige besøkende i sin butikk for mobile applikasjoner, Opera Mobile App Store. Det er første gang de passerer milepælen på 100 millioner brukere. Siden utgangen av 2012 er brukertallet nesten tredoblet.

Målt etter antall brukere er Opera Mobile Store verdens femte største. Brukere gis tilgang gjennom Operas nettlesere for ulike plattformer, blant dem Android, Blackberry, iOS, Java og Symbian. Butikken tilbyr 200 000 apper, spredt på disse plattformene.

De største markedene er India, USA og Indonesia. Partnerskap med mobiloperatører i Belarus og Ukraina gir potensiell vekst i disse landene. Et partnerskap med den ledende søketjenesten i Øst-Europa, Yandex, gjør at alle apper i Yandex’ appbutikk også tilbys i Operas. Ifølge Opera har appbutikken vist seg å være spesielt effektiv i vekstmarkeder som Brasil, India, Russland og Sør-Afrika.

Den største plattformen er Java. Deretter kommer Android som nå står for 43 prosent av nedlastede apper fra Opera.

Opera Mobile Store ble lansert i september 2011. Den bygget på kjøpet av Handster, som da hadde 18 millioner månedlige besøkende.