100 millioner solgte Vista-lisenser

Besøksstatistikk viser at Vista får fotfeste, mens andelen Linux-brukere fortsatt er marginal.

100 millioner solgte Vista-lisenser

Besøksstatistikk viser at Vista får fotfeste, mens andelen Linux-brukere fortsatt er marginal.

På den pågående Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, fortalte Microsoft-gründer Bill Gates at programvareselskapet har solgt over 100 millioner Vista lisenser i løpet av de 13 månedene som operativsystemet har vært tilgjengelig i markedet.

Selv om bedriftene kunne kjøpe operativsystemet før jul, var det først i slutten av januar 2007 at Vista var tilgjengelig for massemarkedet.

Ifølge amerikanske Computerworld, solgte Microsoft 12 millioner Vista-lisenser i november og i desember.

- Ett hundre millioner mennesker bruker Vista nå, sa Bill Gates i sin keynote på CES, ifølge Computerworld.com.

Ifølge statistikk innhentet av Net Applications, et selskap som overvåker cirka 40.000 forskjellige nettsteder, har Vista for første gang passert 10 prosent av trafikken på disse nettstedene på slutten av året i fjor. Vista stod for 10,5 prosent av trafikken, mens Windows Xp hadde 76,9 prosent, og Mac OS X hadde 7,3 prosent. Andelen besøkende med Linux oppgis ikke, men det er uansett få prosent igjen av kaken så det kan ikke være et høyt tall.

Vistas fremgang kan bekreftes av tilsvarende statistikk for digi.no.

I desember 2007 brukte 66 prosent av de besøkende Windows Xp. Andelen Vista-brukere er allerede oppe i 18,9 prosent. Deretter følger Mac OS X med 5,7 prosent, og Linux med bare 4,4 prosent.

Til toppen