KARRIERE

1000 IBM-ansatte i Kina streiker

Protesterer mot x86-salget til kinesiske Lenovo.

Nærmere tusen ansatte ved en IBM-fabrikk i Kina skal ha streiket siden mandag. De frykter for jobbene sine etter salget av x86-servere til Lenovo, ifølge rapportene.
Nærmere tusen ansatte ved en IBM-fabrikk i Kina skal ha streiket siden mandag. De frykter for jobbene sine etter salget av x86-servere til Lenovo, ifølge rapportene. Bilde: woyao173/Tieba Baidu

Nærmere tusen IBM-ansatte ved et produksjonsanlegg i Kina protesterer mot salget av IBMs x86-servere til kinesiske Lenovo. De frykter at jobbene deres står i fare.

Anlegget som ligger i storbyen Shenzhen i det sørlige Kina måtte mandag stanse produksjonen etter at mesteparten av de 1.200 ansatte gikk ut i streik. Det melder PC World.

Bilder og videoklipp fra demonstrasjonene har dukket opp i kinesiske sosiale medier. De viser store grupper ansatte kledd i lyseblå jakker samlet under paroler som «arbeidere er ikke eiendom, eller slaver, vær så snill å ikke selg oss».

Misnøye blant ansatte etter salg av arbeidsgiveren er ikke uvanlig i Kina, det skjedde også da Microsoft kjøpte ut mobildivisjonen til Nokia. At et amerikansk selskap selger ut lokal virksomhet til en kinesisk aktør som Lenovo ser ikke ut til å bli noe bedre mottatt.

Årsaken er at arbeiderne frykter for jobbene sine. Det kan naturligvis også være et påskudd for å kreve bedre betingelser, noe artikkelen i PC World også indikerer. Flere av de streikende ansatte skal ha krevd høyere lønn, blant annet for kompensasjon for lang ansiennitet.

Endelig krever de også å få vite hvilke planer Lenovo har for anlegget, noe den kinesiske pc-produsenten angivelig ennå ikke har ønsket å kommentere.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.