1000 søknader om nye Internett-navn

Norid fikk 1000 søknader i løpet av de første 45 minuttene etter at de i dag åpnet for registrering av generelle navn og forkortelser. Her er listen over de mest etterspurte.

I dag kl 12:00 endret Norid, organisasjonen som administerer de norske Internett-adressene, reglene for hva slags adresser du kan få. I de første 45 minuttene hvitglødet Norids servere.

- Vi fikk inn 1000 søknader i løpet av 45 minutter. Det må kunne kalles en storm, for vanligvis mottar vi rundt 2000 søknader i løpet av en måned, forteller daglig leder for Norid, Hilde Tunem, til digi.no.

Nå har rushet lagt seg noe, men fremdeles strømmer det inn mange søknader. Som digi.no spådde er det mange som forsøker å sikre seg de samme lett huskbare Internett-adressene - enten for å bruke selv eller for å selge senere.
Les:
Kappløp om de beste norske adressene i dag
Nettet.no får ikke nettet.no
Frie Internett-adresser utsatt
Norsk adresse-kappløp utsatt

Her er adressene som i følge Thunem særlig mange har søkt om å få:

www.aksjer.no
www.advokat.no
www.erotikk.no
www.ferie.no
www.pc.no
www.it.no
www.data.no

Hvem som får adressene er ikke klart - Norid har hatt mer enn nok med å ta unna e-post strømmen og lagre dem i riktig rekkefølge, forteller Thunem.

Til tross for den enorme mengden søknader, skal Norid forsøke å ha dem behandlet innen midten av neste uke. Først da blir det klart hvem som går av med seieren i kappløpet. Fordi det er lovlig å selge adresser kan vinnerne tjene gode penger. Norid presiserer at alle de andre reglene fremdeles gjelder, inkludert regelen om at et selskap bare kan ha én norsk Internett-adresse. De som vil sikre seg en ny, generell adresse må registere et nytt selskap eller foretak.