1001 måter å bli kvitt musearm

Han har prøvd det meste for å bli kvitt musearmen, datajournalist Eirik Flaa. Kopping, fysioterapi, kiropraktikk, akupunktur, kurer, piller, salver, kremer, betennelsesdempende midler...

Han har prøvd det meste for å bli kvitt musearmen, datajournalist Eirik Flaa. Kopping, fysioterapi, kiropraktikk, akupunktur, kurer, piller, salver, kremer, betennelsesdempende midler...

  • Karriere
- Jeg kunne ikke gjøre noen ting. Ikke holde en bok åpen, ikke skjære brød, ikke kjøre bil, ikke gå på ski, ikke ha sex... Jeg kunne ikke engang dele ut kort på poker'n. Enkelte av deltakerne på pokerlaget begynte faktisk å sko seg på min elendighet og tok fem kroner for hver gang de delte ut kort for meg. Jeg skal ikke nevne navn, men IT-konsulent Warwick Rutherford var en av dem, sier Flaa oppgitt.

Eirik Flaa har musearm. Han forteller sin 'sykehistorie' til digitoday.no.


- Første gang jeg merket det var for ti år siden, mens jeg spilte squash. Jeg fikk smerter i albuen, forteller Flaa. Andre gang han merket noe til musearmen var etter ett år med intens PC-bruk. Første gang han ble sykemeldt på grunn av dataplagene var etter to år. Da ble han bra igjen etter et par-tre uker.

Enda ett år etter, kom smertene tilbake. Denne gangen var han sykemeldt i åtte måneder.

For de som lurer på hvor vondt det gjør når en musearm gjør skikkelig vondt, plasserer Flaa smertene mellom seks og åtte på en smerteskala fra en til ti. Normalt, når det ikke gjør så vondt, er det mer snakk om en konstant, irriterende smerte (rundt to-tallet på skalaen, ifølge Flaa).

Han trodde først det skulle ta kort tid før han ble bra, men han ble ikke bedre.

- Jeg har sikkert brukt 20.000 kroner på alternative behandlingsformer, Jeg tenkte faktisk å skrive en bok om det:"1001 måter å bli kvitt musearm". Jeg har prøvd kopping, fysioterapi, kiropraktikk, akupunktur, Bio-sport-kur (piller), salver, kremer, kortison-sprøyter, betennelsesdempende midler, ulike treningsmetoder, rollerblades, paingone-pennen...

Flaa er glad for at arbeidsgiveren hans har hatt så god forståelse for plagene hans.

- En kollega hadde vært sykemeldt ett år av samme grunn, så jeg fikk full forståelse for dette av arbeidsgiver. Jeg fikk dessuten nytt skrivebord med justerbar høyde, ergonomisk mus og tilbud om ergonomisk tastatur.

Det viktigste var likevel nye arbeidsoppgaver. Flaa har nå fått oppgaver som er mindre belastende for armene - men desto mer belastende for hjernen. Det hjelper.

Det verste ved å ha musearm var, ifølge Flaa, å føle seg fysisk frisk men ikke kunne jobbe. Ikke å vite når eller om han ble frisk, og å måtte si nei når folk ba om hjelp - for eksempel til å dytte en bil som hadde flatt batteri. Én anstrengelse kunne være nok til å få smerter i flere dager.

- Jeg ble i hvert fall god til å drive dank, forteller journalisten som også føler at folk har tatt sykdommen hans på alvor.

Nå, med nye arbeidsoppgaver og litt hjelp fra 'smerte-fjerne-pennen' Paingone, er musearmen til å leve med. Flaa er tilbake i jobb, men fortsatt ikke helt restituert.

nettstedet til Paingone står det blant annet at denne 'pennen' er den mest fantastiske, helt naturlige, medisin-frie måten å kontollere eller til og med eliminere smerter av middels styrke på. Det skjer ved at den sender ut små elektrosjokk til det området av huden den holdes mot.Til toppen