1050 må gå fra Alcatel Optronics

Den franske teleutstyrsprodusenten Alcatel sliter fortsatt. Nå må to tredeler av de ansatte i optikk-virksomheten finne seg ny arbeidsgiver.

Omsetningen stuper i Alcatel Optronics, dermed må selskapet selge eiendeler i USA, legge ned all aktivitet i Canada og kvitte seg med hele 1050 ansatte, omlag to tredeler av hele staben.

Alcatel Optronics lager kommunikasjonsutstyr basert på fiberoptikk - lasere filtere og andre komponenter - og har satt seg som mål å kunne gå i break even på en kvartalsvis omsetning på rundt 40 millioner euro innen utgangen av neste år.

Foruten å redusere bemanningen til under 500 ansatte innen utgangen av 2003, tas det sikte på å finne en partner til Alcatel Optronics virksomhet i Texas samtidig som alt FoU-arbeid flyttes til Skottland.

Alcatel Optronics SA venter at salget i tredje kvartal vil falle med hele 50 prosent sammenliknet med foregående tre måneder, forteller talsmann Klaus Wustrack til Bloomberg News.

Alcatel Optronics omsatte for 25,4 millioner euro i andre kvartal, ned 83 prosent fra samme periode i fjor.

Heller ikke franskmennene slipper med andre ord unna en kraftig nedskalering i kjølvannet av konkursene i Global Crossing, KPNQwest og andre teleselskaper. Markedet er dårlig og det er ingen tegn til umiddelbar bedring, derfor må kostnadskutt iverksettes.

Den gamle moder i Paris, Alcatel-konsernet, går samme vei: Selskapet kutter omlag to femdeler av arbeidsstokken etter at man i juli gjorde opp status med sitt femte kvartal i minus. Også konkurrenter som Lucent og Nortel kvitter seg med ansatte etter skuffende resultater.

Les også:

Til toppen