106 søkte på det nye norske studiet, men bare 40 stykker får prøve seg her

Prestisjeskolen Berkeley ligger bare en 20 minutters kjøretur unna sentrum i San Francisco.
Prestisjeskolen Berkeley ligger bare en 20 minutters kjøretur unna sentrum i San Francisco. (Bilde: Erlend Tangeraas Lygre)

Norges Handelshøyskole opplever en enorm interesse for innovasjon blant studentene, og oppretter i samarbeid med prestisjeskolen Berkeley en innovasjonsskole. Det skriver Dagens Næringsliv.

Unikt tilbud

– Innovation School er et unikt tilbud. Det er et skreddersydd program for NHH-studenter med noen av verdens ledende forskere og næringslivsfolk innen innovasjon og entreprenørskap, sier førsteamanuensis, Tor Askild Aase Johannessen, ved Norges Handelshøyskole til avisen.

Førsteamanuensisen har lang erfaring med å undervise i innovasjon og entreprenørskap. 

Ifølge ham vil rundt 40 NHH-studenter allerede fra neste år kunne ta deler av utdanningen sin ved universitetet som ligger i California. 

106 søkere til 30 plasser

– Det er en enorm interesse for gründerskap blant studentene. I fjor eksploderte interessen for gründerskolen. Det var 106 søkere til 30 plasser, forteller Johannessen til DN.

Førsteamanuensisen tror vi står ovenfor et paradigmeskifte der dagens unge vil ha mer kontroll over egen hverdag. 

Ifølge ham jobber mange av studentene ved NHH med gode oppstartsideer ved siden av studiene. 

Ti uker med hard jobbing

Når de nå får prøve seg ti uker i gründerens mekka vil det kunne gi dem uante muligheter, tror førsteamanuensisen. 

– På Gründerskolen blir studentene utplassert i oppstartbedrifter. Gjennom Innovation School skal de utplasseres i det vi kaller innovative bedrifter.

 

– Dette er etablerte selskaper som har sterkt fokus på innovasjon, men som typisk er større enn «vanlige» oppstartsbedrifter, sier Johannessen til DN.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen