Roskilde kommune

107 servere gikk ned for telling: Kommunen mistet 82.000 offentlige dokumenter

Den danske kommunen Roskilde ble rammet av en diskfeil hos leverandøren KMD. Det sørget for at 82 000 offentlige dokumenter gikk tapt.
Den danske kommunen Roskilde ble rammet av en diskfeil hos leverandøren KMD. Det sørget for at 82 000 offentlige dokumenter gikk tapt.

Danske Roskilde kommune mistet seks år med dokumenter etter at en fastvarefeil rammet 107 servere hos dataleverandøren KMD. Totalt gikk 82 000 offentlige dokumenter tapt for alltid. Det skriver Version2.

Feilen skal ha oppstått i en lagringsrigg levert av Hitachi.

To på to minutter

Først gikk hoveddisken ned. Så to minutter etterpå gikk også reserveløsningen ned med samme feil, opplyser KMD i et dokument den danske nettavisen har fått tilgang til.

– Det hele førte til at 107 servere gikk ned for telling. Tre av disse tilhørte Roskilde kommune, heter det i dokumentet. 

Det var bare den danske kommunen som mistet data i hendelsen. 

Ifølge KMD skal Roskilde kommune ha hatt en spesiell backupkonfigurasjon som har gjort at det ikke har blitt tatt skikkelige sikkerhetskopier.

Feil i kodelinje

Datatapet berørte 16 325 innbyggere. 10 179 av disse hadde aktive saker med kommunen, hvor sakspapirene altså gikk tapt. 

Ifølge KMD skal det ha vært en feil i en kodelinje som sørget for at backupen ikke fungerte som den skulle. 

Grunnen til at dette ikke har blitt oppdaget er at kodefeilen, som har blitt funnet i ettertid, har fått det til å se ut som om systemene har fungert som de skulle, heter det i redegjørelsen.

Denne nevnte kodefeilen har dermed sørget for at det ikke er produsert noen sikkerhetskopier av dataene, og de er tapt for alltid, skriver Version2.

Kommentarer (19)

Kommentarer (19)
Til toppen