11.000 prøvde e-cash i Trondheim

Den tekniske gjennomføringen av e-cash-prosjektet til Sparebank 1 Midt Norge gikk smertefritt. Men det er ikke avgjort hva som blir den endelige standarden for elektroniske kontanter i Norge.

Den tekniske gjennomføringen av e-cash-prosjektet til Sparebank 1 Midt Norge gikk smertefritt. Men det er ikke avgjort hva som blir den endelige standarden for elektroniske kontanter i Norge.

Totalt solgte Sparebank 1 Midt Norge 11.000 e-cash kort under gjennomføringen av pilotprosjektet under ski VM i Trondheim. Dette var noe lavere enn forventet, men til gjengjeld ble kortene mye brukt av de personer som hadde anskaffet seg kortet.

- Vi hadde forventet å selge 15.000 kort. Selv om det endelige tallet ble noe lavere enn dette, var likevel omsetningen langt høyere en forventet, sier leder for prosjektet, Eldar Skjetne, til Digi:data Han legger til at den tekniske gjennomføringen av prosjektet gikk smertefritt.

- Tatt i betraktning at dette var et pilotprosjekt, er det bemerkelsesverdig at det ikke oppstod tekniske problemer, sier Skjetne. Han vil likevel ikke vil love noen norgeslansering i nærmeste fremtid.

- Vi vil først foreta en skikkelig evaluering av prosjektet. Deretter gjenstår det å få aksept av andre banker og sentralt hos Bank Accept, sier Skjetne.

Hos Bank Accept er det imidlertid usikkerhet omkring de rådende standardene, og det er dessuten et spørsmål om lønnsomhet.

- Det viktigste for oss er å tilby løsninger som er økonomisk attraktive for betaleren. Dette er det foreløpig ikke gjort noen undersøkelser på, sier produktansvarlig for betalingssystemer hos Bank Accept, Erik Pettersen, til Digi:data. han forklarer at det dessuten finnes flere gode alternativer til Visa Cash.

- I Sverige har de valgt en annen løsning, så ingenting er avgjort. Vi vil imidlertid studere erfaringene i Trondheim nøye når den endelige evalueringsrapporten ligger på bordet, sier Pettersen. Foreløpig vil han ikke sette noe tidsperspektiv på planene, men han understreker at saken er under oppfølging.

Til toppen