BEDRIFTSTEKNOLOGI

112 Kbps med to telefonlinjer

Diamond har utviklet en ny teknologi hvor et spesielt modem og to analoge telefonlinjer tilsammen gir overføringshastigheter som ligger i nærheten av ISDN.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. nov. 1997 - 15:22

Vanlige modem bruker én enkel telefonlinje og hastigheten er begrenset til 56 Kbps. Diamonds teknologi dobler ifølge Newsbytes denne hastigheten ved å benytte to telefonlinjer samtidig. Datastrømmene fra de to linjene blir kombinert til én rask tilknytning i PC-en.

Teknologien, som heter Shotgun, er utviklet i samarbeid med Ascend Communications. Ascend står blant annet for Multichannel Protocol Plus (MP+) som brukes i Shotgun. For at teknologien skal virke på abonnentsiden av telefonlinjen, må Internett-leverandøren ha Ascend-utstyr, ifølge Diamond. MP+ er det som binder sammen to modemoppringninger på leverandørsiden av linjen.

Shotgun kan koble inn den andre telefonlinjen i perioder hvor nettbruken er på topp, forteller representaner for Diamond til Newsbytes. Når nettrafikken går ned igjen, kan Shotgun koble fra den ekstra linjen.

Konkurrerende teknologi

Ifølge Newbytes er ikke Diamond det første selskapet til å øke hastigheten på analoge modem ved å bruke to telefonlinjer. I oktober i år demonstrerte Multi-Tech Systems en 92 Kbps datatilkobling som brukte to K56flex modemer og et par med telefonlinjer som opererte sammen. Multi-Tech utviklet for teknologi serversiden som virker mot funksjoner innebygget i Dial Up Networking programvaren i Windows 95.

En representant for Lucent Technologies, som utvilket K56flex brikkesettet for K56flex modemene, forteller til Newsbytes at det å slå sammen to ordinære telefonlinjer til å utgjøre en enkle datatilkobling, er svært enkelt på klientsiden. Alt brukeren behøver er innebygget i Windows 95. Problemet er at dette ikke hjelper noe dersom det ikke finnes støtte på serversiden for en slik tilkobling.

Men Multi-Tech har utviklet utviklet serverteknologien for online-tjenester og Internett-tilbydere, forteller representanter for firmaet til Newsbytes. Serveren fra Multi-Tech, CommPlete, kan gjenkjenne to innkommende "samtaler" fra samme klient og behandle disse som en enkel tilkobling. Dataene blir så fordelt på de to linjene. Ifølge Lucent vil dette gi overføringshastigheter så høye som 92Kbps ved å bruke multi-link point-to-point protokollen (ML-PPP).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.