BEDRIFTSTEKNOLOGI

12-kjernet CPU ventes fra AMD i mars

Dobler antallet kjerner med «Magny-Cours».

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. des. 2009 - 14:53

AMD skal ifølge kilder nær tilknyttet selskapet lansere «Magny-Cours»-utgave av Opteron-prosessoren i mars neste år. Denne prosessfamilien, som offisielt vil hete Opteron 6000, skal leveres med opptil 12 kjerner, dobbelt så mange som dagens kraftigste serverprosessorer fra selskapet. Dette skriver X-bit labs.

AMD har offisielt sagt at Magny-Cours skal komme i 2010.

Ifølge kildene skal Opteron 6000 komme i ulike varianter med klokkehastigheter på mellom 1,7 og 2,3 GHz. I tillegg kommer det åttekjernede utgaver med klokkehastighet på opptil 2,4 GHz. Det er ikke uvanlig at selskapet lanserer modeller med høyere hastigheter etter hvert som tekniske utfordringer blir løst.

For å opprettholde stabiliteten skal minnekontrolleren og L3-cacheminnet i de første Opteron 6000-brikkene kjøres med laverer hastighet enn i dagens modeller. Det er også ventet at de kommende modellene vil ha noe større effektbehov, trolig mellom 85 og 140 watt.

I likhet med Intels første firekjernede prosessorer, vil prosessorene i Opteron 6000-familien bestå av to silisiumbrikker som er forbundet med hverandre og deler samme pakke og sokkel, nærmere beste den 1944-pinners G34-sokkelen.

AMD har også konkrete planer om å komme med en 16-kjerners serverprosessor, men det skal ikke skje før i 2011.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.