KARRIERE

120 Accenture-ansatte går frivillig

120 ansatte i Accenture går på dagen og får et halvt års lønn med seg ut døra. Ifølge markedsdirektør Bjørn Boberg har selskapet gitt enkelte ansatte avslag på søknader om sluttpake.

14. juni 2002 - 14:01

Det var tirsdag denne uken digi.no kunne fortelle at norske Accenture AS måtte gjennom en ny nedbemanningsrunde, bare noen få måneder etter at ledelsen foretok den første hoderullingen.

I andre runde fikk samtlige av selskapets 1200 ansatte anledning til å søke på sluttpakker, som innebar anledning til å forlate jobben på dagen samtidig som man var sikret lønn i seks måneder.

Flere reagerte med undring på sluttpakkeordningen, ikke minst fordi den ville gi dårlig kontroll med hvem som benyttet seg av ordningen og fordi Accenture-ledelsen forbeholdt seg retten til å avvise søknader fra dyktige folk, selv om de i utgangspunktet hadde mottatt det samme sluttilbudet som alle øvrige ansatte.

- Har en ansatt valgt å søke om sluttpakke, kan du ikke si nei etterpå. Den ansatte har allerede mentalt forlatt jobben og er lite motivert til å måtte fortsette, mente Svein Engenes, direktør i det store konsulentselskapet AT Kearney, daglig leder Knut Hauge i rekrutteringsselskapet Raadhuset og Asbjørn Eide, sjef for det store EDB 4Tel, da digi.no snakket med dem tidligere denne uken.

Les om den siste nedbemanningsrunden i Accenture:


Ifølge dn.no tar 120 ansatte i Accenture et halvt års etterlønn og forlater konsulentselskapet.

- Vi anser oss nå ferdig med prosessen, sier markedsdirektør Bjørn Boberg til dn.no, og innrømmer samtidig at "enkelte ansatte fikk avslag på ønsket om sluttpakke". Han vil imidlertid ikke ut med hvor mange som søkte om sluttpakker.

Accentures ledelse mener 120 ansatte er et tilstrekkelig antall til å kunne avslutte nedbemanningsprosessen. Staben blir etter den siste nedjusteringen på 1050 ansatte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.