SPILL

13-åring vant over Tetris – fikk spillklassikeren til å knele

13 år gamle Willis Gibson er den første som offisielt har klart å «vinne over» dataspillet Tetris – ved å få spillet til å bryte sammen.

Dette videobildet viser reaksjonen til 13 år gamle Willis Gibson idet han innser at han har fått Tetris-spillet til å bryte sammen og dermed har blitt den første som beseirer det klassiske dataspillet.
Dette videobildet viser reaksjonen til 13 år gamle Willis Gibson idet han innser at han har fått Tetris-spillet til å bryte sammen og dermed har blitt den første som beseirer det klassiske dataspillet. Foto: Willis Gibson/AP/NTB
4. jan. 2024 - 07:18

Gibson – som i spillverdenen er kjent som «blue scuti» – klarte 21. desember å fremtvinge en såkalt «kill screen», der koden bak spillet ikke klarer mer og spillet bryter sammen.

I klassisk forstand høres det kanskje ikke ut som å vinne et spill, men blant ivrige spillere som presser både spill og maskiner til det ytterste, er en slik seier over spillet ettertraktet.

13-åringens prestasjon blir også lagt merke til fordi mange har sett på den klassiske Nintendo-versjonen av spillet – der spillerne skal stable «klosser» riktig for å få dem til å forsvinne – som uslåelig. Det har ingen programmert slutt, blokkene bare fortsetter å komme i en evig strøm. Selv om de beste spillerne stadig har funnet nye måter å forlenge spillet og skaffe stadig flere poeng på, har alle måttet gi opp til slutt.

Også selskapet bak Tetris er imponert over Gibson.

– Gratulerer til «blue scuti» for denne ekstraordinære prestasjonen, noe som overgår alle tidligere antatte grenser for dette legendariske spillet, sier Tetris-sjef Maya Rogers.

Spillet, som ble oppfunnet av den russiske matematikeren Aleksei Pazjitnov, fyller for øvrig 40 år i år.

OSLO 20240212
NSM-sjef Lars Christian Aamodt under fremleggelsen av de årlige risikovurderingene.
Foto: Arash A. Nejad
Les også

Profiltung søkerliste til jobben som NSM-direktør

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.