BEDRIFTSTEKNOLOGI

- 13-tommers iPad forsinket

Apple vurderer nå USB 3.0 i proffbrettet, ifølge storavis.

Ryktene har svirret om en forvokst 12,9-tommers iPad lenge. Nå skriver både Wall Street Journal og Bloomberg at planlagt produksjonsstart er utsatt til høsten.
Ryktene har svirret om en forvokst 12,9-tommers iPad lenge. Nå skriver både Wall Street Journal og Bloomberg at planlagt produksjonsstart er utsatt til høsten. Bilde: Getty Images/Getty Images/All Over Press
5. mars 2015 - 16:20

Masseproduksjon av en større iPad med 12,9 tommers skjerm skulle ha startet dette kvartalet, men planene er nå forskjøvet til høsten. Det melder Bloomberg.

Årsaken er leveranseproblemer i verdikjeden for skjermpanelene, ifølge nyhetsbyråets kilder.

Wall Street Journal skriver også om forsinket produksjonsstart for det fortsatt ubekreftede produktet, men trekker fram andre årsaker:

Apple er angivlig verken ferdig med modellens nye utforming, ei heller funksjonalitet tiltenkt enterprise-markedet.

USB?

Videre blir det hevdet at Apple nå vurderer om de skal inkludere USB 3.0-porter, som hvis det stemmer må sies å være en overraskelse. iPad har aldri tidligere vært utstyrt med noe annet enn Apples egne proprietære porter.

Hvorvidt det er hold i ryktene om en iPad Pro-utgave får tiden vise.

Andre leverandører deriblant Microsoft og Samsung har for lengst lansert større nettbrett-produkter myntet på proffbrukere, et marked Apple helt åpenbart også sikter seg inn mot.

IBM som Apple har innledet et stategisk samarbeid med, skal levere et hundretalls forretningsapplikasjoner på iOS-plattformen.

Fra Mobile World-konferansen i Barcelona denne uken: Nå begynner fruktene av samarbeidet å vise seg

Samtidig er det kjent at nettbrettsalget har falt det siste året.

Apple solgte 21,4 millioner iPad-enheter i julekvartalet, ned 18 prosent fra forrige jul. Salget har falt i fire kvartaler på rad, målt opp mot samme kvartal året før.

Les også: Salget av nettbrett faller for første gang

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra