FORBRUKERTEKNOLOGI

- 15.000 iPad-er i Norge

Apples surfebrett brer om seg blant nordmenn, viser tall fra Finn.no.

Bilde: Apple
3. aug. 2010 - 11:05

Oppdatert med dagsferske tall fra finn.no.

Over ti tusen nordmenn har skaffet seg en iPad, skrev E24 for én måned siden. Det var VG som hadde utført beregningene med utgangspunkt i registrert trafikk på VG Nett.

Også Finn.no opplevde et tilsvarende antall unike iPad-brukere i juni måned.

Med tanke på at Apples surfebrett ennå ikke er lansert i Norge må dette sies å være oppsiktsvekkende. Men siden har tallet økt ytterligere.

- Det var rundt 13.000 unike iPad-er inne på Finn i juli måned, opplyser Schibsteds rubrikktjeneste denne uken.

- Mon tro om ikke vi får et iPad-hysteri som knuser iPhone 4-maset om eller når iPad lanseres i Norge en eller annen gang i fremtiden, skriver driftsansvarlig og utvikler i Finn Erlend Schei i et blogginnlegg.

Senere kommer Schei tilbake med helt dagsfersk statistikk. En ny rapport fra perioden 3. juli til 2. august viser enda flere unike iPad-brukere.

- Snart 15.000 - og det er ikke på en hel måned en gang. Dette ser ut til å øke hele tiden, opplyser Erlend Schei til digi.no.

- Kan det være mange som har handlet iPad på utlandsferie, undrer Schei som en forklaring på den høye veksten.

Driftsansvarlig Erlend Schei i finn.no.
Driftsansvarlig Erlend Schei i finn.no.

Fra Apples surfebrett alene opplevde finn.no nærmere to millioner sidevisninger i juli måned.

Schei forteller til digi.no at tallene deres stammer fra Googles analyseverktøy Google Analytics. Han ser tilsvarende funn i Webtrends, et annet statistikkverktøy som Finn.no benytter seg av.

- En feilkilde kan være de som eventuelt sletter informasjonskapsler («cookies») fra nettleseren, men det vil jeg gjette det er få som gjør, sier Schei.

Finn.no har ikke egne mobiltilpassede nettsider og statistikken gjelder derfor den ordinære nettjenesten deres.

Tallene minner om situasjonen i Norge før iPhone kom til landet. Også den gangen nektet teknologiinteresserte nordmenn å vente. Minst 10.000 nordmenn skaffet seg Apples mobiltelefon før lanseringen sommeren 2008.

Det er høyst uklart når Apple vil lansere iPad i Norge. Trolig skyldes det at etterspørselen i verden overstiger selskapets produksjonskapasitet. Men det stopper ikke norske utviklere fra å satse på plattformen.

Lager iPad-app

I sommer har finn.no gitt sommerjobb til to studenter fra henholdsvis NTNU og Universitetet i Oslo. Studentene har fått i oppgave å lage en iPad-applikasjon, som blir en spesialtilpasset versjon av deres interiørtjeneste Finn Inspirasjon. Tjenesten finnes også i webversjon og viser bilder fra boliger som er til slags.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

- Det er ikke sikkert vi lanserer iPad-appen, men hvis vi synes den blir bra så kan dette bli utgitt til høsten. Eller før iPad blir lansert i Norge, men det er kanskje ikke et så fryktelig ambisiøst mål, ler Erlend Schei, som synes Apple drøyer vel lenge med å lansere produktet her til lands.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.