JUSS OG SAMFUNN

15 år med digi.no

Vi har rotet i arkivet. Her er de viktigste nyhetene for uken som gikk – for 15 år siden.

26. aug. 2011 - 13:54

I anledning 15-års jubileet til digi.no åpner vi våre arkiver. Hver fredag ettermiddag ut året vil vi presentere noen av nyhetene som preget nyhetsbildet i digi.nos univers for nettopp 15 år siden.

Klikk på tittelen for å lese saken.

Netscape Navigator til Apples Cyberdog
Netscape Communications Corp. og Apple Computer har blitt enige om å lage en ny versjon av Netscape Navigator som har full støtte for Apples Cyberdog og OpenDoc system. I framtiden vil Navigator bli del av Mac OS.

AltaVista på børs
Digital vil ta sin populære søkemaskin AltaVista på børs. Selskapet initierte børsnotering gjennom Security Exchange Commission (SEC) på onsdag.

Satelittelefon på to kg
Telenor har startet utprøving av en ny type små, bærbare satelittelefoner. Telefonen vil bli sluppet i markedet i løpet av fjerde kvartal i år. Dermed er en global telefon som er funksjonell også for andre enn skippere og oljearbeidere på plass. Telenor vil selge produktet internasjonalt, og søker etter forhandlere.

En titt på Internett Explorer 3.0
Microsoft tar nok et stikk i kampen mot Netscape og kommer med Internett Explorer 3.0 på norsk. Microsoft leverer et solid produkt om enn noe tungt og stort. I og med at Explorer kommer på norsk, faller vel mye av grunnlaget bort for Telenors egenutviklede norske nettleser Opera.

Hvorfor eie når du kan leie?
Leie av IT vokser kraftig. Norske Computer Rental Group leier ut CAD og PC utstyr for over 20 millioner kroner i 1996 i henhold til Stein Bakker. Bill Gates har allerede spådd at abonnement på programvare vil stå for 75% av Microsofts inntekter etter sekelskiftet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.