JUSS OG SAMFUNN

15-åring pågrepet for dataangrep

London (NTB-AFP): Britisk politi har pågrepet en 15 år gammel gutt for det omfattende dataangrepet mot telefon- og nettselskapet TalkTalk. Det fryktes at han kan ha skaffet sensitiv informasjon om millioner av briter.

En 15-åring er pågrepet og mistenkt for å ha hacket seg inn på teleselskapet TalkTalks nettsted.
En 15-åring er pågrepet og mistenkt for å ha hacket seg inn på teleselskapet TalkTalks nettsted. Bilde: Stefan Wermuth, Reuters / NTB scanpix
NTB
27. okt. 2015 - 07:18

Tenåringen ble arrestert av politiet etter et raid i Antrim i Nord-Irland, opplyser Scotland Yard.

– Det er gjort en pågripelse i forbindelse med det påståtte datatyveriet fra TalkTalks nettside. En 15-årig gutt ble arrestert på grunn av mistanker om datamisbruk, uttalte politietaten mandag.

– Han sitter i varetekt på en politistasjon i Antrim, hvor han senere skal avhøres. Det pågår et søk på guttens adresse, og etterforskningen fortsetter.

Fire millioner kunder

TalkTalk har om lag fire millioner kunder, og ifølge selskapet kan den eller dem som hacket nettsiden ha fått tak i informasjon om kundenes navn, adresser og bankopplysninger.

Mandag stupte TalkTalk på børsen i London, og selskapet sank omtrent ti prosent i verdi. Det er tredje gang på åtte måneder at telefonselskapet er blitt utsatt for datainnbrudd.

Løsepenger

Selskapet uttalte i forrige uke at det ble kontaktet av noen som hevdet å stå bak hackingen og krevde penger, men det var da uklart om kravet ble fremmet av en enkeltperson eller en gruppe.

– Det er fare for at personlige opplysninger om alle våre kunder har kommet uvedkommende i hende, medgir TalkTalks administrerende direktør Dido Harding overfor BBC.

Mobilselskapet innrømmer på sin nettside fredag at ikke alle kundeopplysningene var krypterte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.